Försent för allt

Klockan börjar bli mycket denna kväll och jag, liksom de flesta som har jullov för tillfället, sitter uppe klarvakna. Men efter nyår ska jag försöka vända tillbaka dygnet någorlunda igen. Innan skolan börjar.

Det är försent för att starta ett till avsnitt av The L Word, pluss att jag redan sett fyra avsnitt idag, pluss sista avsnittet av Californication.
Det är försent för att göra något alls för tillfället, så jag får försöka slappna av och sova lite.

Imorgon ska Lottie klippa mig och jag ska nog fortsätta fylla min terrabyte lite. Det är kul.
Sååå.. musik- och filmtips tack!
Och godnatt nu!

I mellandagarna

Inatt kunde jag inte riktigt sova
Funderade på om Maia Hirasawa undrar om det är någon som nynnar på hennes låtar om nätterna
För det gjorde jag


Men när det väl var dags att kliva upp idag på morgonen ville jag självklart ligga kvar. Dock försöker jag ta tag i mitt liv och masade upp mig vid elva-tiden.
Har spenderat min dag framför datorn (The L Word och surfande), och jag har planerat nyår. Den ska firas hemma hos mig, men mycket mera än så är inte bestämt. DU DÄR får komma om du frågar mig snällt!
Det blir tre-rätters: Toast med vitlöksost och tomat, tacopaj, och eventuellt daimglass. Eller det är vad jag (och Thom) har tänkt, hoppas att andra går med på det också.

Nyår brukar aldrig vara bra, så jag satsar på nåt litet sketet för att inte bli besviken.

Jag vill avsluta med att berätta att jag längtar till den 19 januari för det står på IMDB att den sjätte säsongen av The L Word börjar då. Och det är bra för har ca 5 avsnitt kvar att se, och jag har sett 5 avsnitt under 2-3 dagar nu. Illa!

Jul hos mormor och morfar

Nu har man precis kommit hem från julfirande med mormor, morfar och kusinerna. Det blev en mycket trevlig kväll, trots att det var mycket mat som jag inte gillar - sill, kräftor, gröt, räkor, med mer. Jag har blivit fruktansvärt kräsen den senaste tiden vad gäller mat, övergår sakta till att bli vegetarian då jag är fruktansvärt trött på kött.

Som vanligt när släkten från mammas sida träffas är det alltid nåt att skratta åt. Till exempel berättade mormor nånting (minns inte ens vad hon sa) då jag plötsligt började asgarva så att tårarna rann.
En annan sak var då jag, Albin, Malin och Daniel fick påslakan och handdukar. Mamma frågade om mormor vart på IKEA och handlat, men då svarade mormor: "Nej jag tog det jag hade hemma. Det var nog förra året jag köpte det".

Sedan läste som alltid Allers, och jag skrattade högt då jag läste skämtet om "husvagnskost". Dock skrattade jag ännu mera då mormor förklarade skämtet för sig själv.

Annars bestod kvällen av mycket Bingolotto, och på nyheterna berättade de att påven har hållit tal om att homosexualitet är ett lika stort hot mot människan som växthuseffekten. Även det fick mig att fnissa lite grann.

Avslutningsvis vill jag bara säga att bokstaven E på datorn jag sitter och skriver på glappar nåt fruktansvärt. Så om jag missat ett E nånstans så är det därför.
GOD JUL!!

Chilling christmas

Helgen innan julafton handlar om bakning. I fredags var jag hos Thom och gjorde dumlekaka, cornflakeskaka, fudge, med mer. Idag var Thom hos mig istället, och vi gjorde glögg- och kaffetryffel, samt marsipangodis.
För det bästa med julen måste vara godiset.

Nu lyssnar jag (äntligen) igenom Oh no... it's christmas-skivan efter att precis stängt av Grim Fandango.
Grim Fandango är långt ifrån lika kul som Monkey Island. Jag saknar Day of the tentacle lite.
Jag lägger även över massa bilder från mobilen, så ska se om det fanns nåt fint där...

Jovisst fanns det fina bilder där, men jag lägger bara upp mitt och Johannas fina julkort som vi gjorde på julavslutningen i torsdags. Resten ska jag ladda upp på http://lisalull.bilddagboken.se istället!



Sen är det altid något konstigt med julen. Jag får alltid någon lustig känsla runt mig, men i år ska jag bara chilla, bara chilla...

Önskelista


I julklapp önskar jag mig, om det finns, kökssaker som ingår i samma serie som den gröna mixern jag har. Dock har jag inte sett det nånstans, så om det inte finns så önskar jag att det kommer.
En ny extern hårddisk vore nice - till exempel den på bild. Ca 500 gb är nog lagom!
Sen har jag ju inte läst Fight Club-boken ännu, så den vill jag ha, på engelska.



En såndär Volumemaster kanske inte vore helt fel heller!
Sen behöver man ju självklart alltid pengar, speciellt till sommarens bravader i form av diverse festival och liknande. Vill ju tatuera mig nån gång i framtiden, så sparar till det! Finns sjukt mycket jag vill göra om jag hade lite extra pengar.

Sen måste jag ju säga att jag inte bara önskar mig massa saker. Jag önskar mig en bra framtid efter gymnasiet (och alla andra!), jag vill ha en bra vinter utan några utbrott med mer, med mer.

För en gångs skull ska jag nu inte gå och titta på The L Word, utan jag ska nu ta bussen in till Thom. Och ikväll är det musik på Monokrom, så kom gärna dit och softa.
Ha det!

Musikhjälpen

Det har varit en jättejättemysig helg; i fredags slappade jag till, gissa vad, The L Word såklart. I sängen med en skål popcorn njöt jag av fredagskvällen.

I lördags bakade jag glöggtryffel och lagade mat med min favoritkonservburk. Mrs Chengs Green curry is the shit! Jag kom även fram till att jag ska göra egna falafel till jul, mums!
Thom kom till mig framåt eftermiddagen, och tillsammans med mamma tomtade vi lite hemma hos familjen Landtreter. Vi var utklädda och strök runt huset. Synd som fasen att tomteblossen vägrade tändas!

Söndag-morgonen började med att jag och Thom fastnade framför Musikhjälpen på SVT2 i flera timmar, fram till eftermiddagen. Jag städade och julpyntade rummet samtidigt som jag hade stenkoll på vad Kitty Jutbring, Henrik Torehammar och Ehsan Noroozi hade för sig i Malmö.

Om du inte har nåt för dig rekommenderar jag starkt att du sätter på tvåan, eller lyssnar på 99.7 på radion (P3 i Kalmar alltså!) innan fredag då projektet slutar.
Skänk gärna en slant till dem också (50 kronor så får du önska en låt). Klicka på bilden nedan för mer info.


Stabilitet efterfrågas

Jag är inte stabil.
Vet ni varför jag inte är stabil?
För jag somnade fem minuter efter jag satt mig på bussen idag på morgonen, klockan 7.
Jag började asgarva när jag satt i soffan och hörde pappa öppna en schampooflaska i duschen. Jag sa för mig själv: "Pappa duschar högt", och sen kunde jag inte sluta sitta och skratta ensam i soffan.
Jag dricker mängder med kaffe och te. Inte sjukliga mängder, men mängder.
Jag hade planerat värsta mysiga julen, men saker man kan hitta på. När jag gjorde det var det för tidigt att börja, och nu börjar det tryta med tid istället. Men så är det väl alltid?

Saker jag vill göra:
  • Baka julgodis och bröd(-bullar)
  • Julpynta (dock måste jag städa först, usch). Kanske kan jag göra en deal med Thom: han städar mitt rum så lovar jag att julpynta hans jättefint, och eventuellt slå in hans julklappar (för han suger på det).
  • Ha en baka-pepparkakor-och-dricka-glögg-dag och slå-in-julklappar-dag, till exempel med flickorna i Te06B

Det kanske inte var mer jag hade i åtanke, men detta räcker absolut. Jag ska ta och baka pizzabullar någon dag - det är jobbigt, men det är sjukligt gott.


Tvserie-knark

När jag tittar på TV-serier glömmer jag mina problem. Men när det är slut minns jag mina än en gång, och dessutom har jag tagit till mig karaktärernas problem också. Det är den nya sortens drog, och jag måste se mera nu.

Jag är ensam hemma för tillfället, och det är skönt att komma hem så. Dock kommer resten snart, men till dess njuter jag av min ensamhet en liten stund.
Det låter jättekonstigt, och jag tror det är en hund som aldrig kan sluta skälla utanför huset. Jag hoppas det iallafall, för jag är så rädd av mig så det finns inte. Därför skulle jag aldrig våga bo helt själv.

Jag stillar min lilla vinterdepression genom att jag tvingade hem Thom till mig och titta på Desperate Housewives igår. Idag minskade jag min restid till och från skolan lite grann genom att jag körde bil.
Och imorgon har jag bara en lektion på morgon, så rent tekniskt får jag göra vad jag vill. Men jag ska jobba med lite projektarbete tillsammans med Johanna. Kanske julhandla? Jag har inte gjort det än!



Min mamma bestämde sig denna jul för att hon inte orkar köpa julklappar. Därför ger hon mig och min bror pengar för att göra det själva. Alltså inte till oss, utan till kusiner och liknande. Den eviga frågan är bara; vad ska man köpa?

Jag önskar dock att jag kommer hem i rimlig tid imorgon, för jag är sjukt sugen på att baka. Jag funderar på några slags brödbullar, för det är så gott!
Nu ska jag leta recept, wihoo!

Jag vet inte vad jag letar efter men jag ska komma dit

För det första är jag trött på mitt hår. Jag skulle kunna göra vad som helst med det känns det som. Klippa kort, låta växa långt, skaffa dreads...? Jag vet inte, men något måste göras snart, helst nu!

Något annat som måste göras nu är att jag måste skaffa mig ett liv jag trivs med. Helst av allt skulle jag sluta gymnasiet nu med en gång, börja jobba eller nåt, och flytta ihop med Thom i Göteborg, Los Angelses, Whatever. Dock går inte detta eftersom Thom läser på högskolan i Kalmar, och jag antar att han tänkte fortsätta med det. Men så länge jag kan skaffa mig ett jobb efter gymnasiet så kan vi flytta ihop i Kalmar iallafall. Och det är ett litet steg på vägen.

För jag är trött på detta farande hela tiden.
Jag börjar bli gammal, vill slå mig ner och vara på samma ställe om kvällarna.
Jag orkar inte åka till Torsås varje dag, och jag orkar inte packa min väska om och om igen, bara för att sova en natt hemma hos Thom nån gång i veckan.
Jag har ont i rygg och nacke, och jag är trött på att bo i en litenliten väska.
Men Thom vill aldrig komma till mig och jag kan inte släpa runt på en rull- eller resväska.
Jag kan inte heller ha massa kläder liggande hos Thom av två anledningar; han är som sagt aldrig hos mig så han behöver inga av sina saker liggandes här. Andra anledningen är att jag vill ha mina kläder på ett ställe så att jag kan välja fritt.

Och jag vet inte om det här är ett stort eller vanligt problem men jag har tagit det så.
Jag vill ha en lägenhet med mina saker i.
Jag vill kunna veta vart jag ska sova den närmsta veckan.
Jag är trött på att resa runt på samma ställen hela tiden.
Jag kände bara att jag behövde få ut det lite grann.

Ösregn och förbarmande

Idag hade jag sovmorgon. Jag vet inte många saker som är så sköna som att ha sovmorgon. Jag hade tusen härliga drömmar under den timmen jag snoozade. Bland annat hade jag ett par bruna chinos hemma som jag hade glömt. Och så var jag på en tjejkväll där vi fikade och drack öl i hennes kök (för vi fick inte sitta i hennes rum för föräldrarna).
Jag sov till tio och gick sedan upp för lite nescafe och skogaholmslimpa med ost hemma hos Thom innan det bar av till svenskan.

På svenskan hade vi muntlig bokredovisning och på retoriken hade vi även där redovisningar, så det blev lite fruktansvärt långsamt efter de fyra timmarna.
Det bar sedan av till Friskis för lite core-jympa. Tror dock inte jag kommer gå mer på core eftersom jag har sjukt ont i nacken hela tiden och det passet innebär nästan en timmes belastning av just nacken (och magen).
Där var bakgrunden.

Nu till det jävliga under denna satans (men ändå lite mysiga) dag.
Det blev mörkt typ halv fyra på eftermiddagen. Det suger. Min hjärna går och lägger sig då.
Och när jag, nyduschad och med nyfönat hår, går ut från Friskis på väg till bussen ösregnar det. Dessutom är det iskallt och det tar aslång tid för mig att hitta mina vantar i väskan.
Tänker sedan stanna på Danska-fiket för jag ville ha en fralla att knapra på. De jävlarna har dock hunnit stänga och jag springer istället in på Maxims och köper en snickers lite snabbt. Halvspringer vidare till bussen och är dyngsur när jag sätter mig och får av mig jackan.

Eftersom det var en 500-buss jag åkte var jag tvungen att byta buss i Bergkvara. Tänkte då hoppa av vid Mariahemmet eftersom jag har gjort det de senaste 2 ½ åren. Men då vänder busshelvetet på torget i Torsås och börjar köra mot Bergkvara igen! Jag trycker på stopp och bussen stannar vid Konsum. Jag frågar då om bussen inte kör till Söderåkra. Hör dock inte vad han svarar eftersom mina öron är upptagna med att lyssna på Pang Prego, så jag bara springer av bussen.
Det ösregnar självklart fortfarande, och jag tar mig hem så fort jag kan med en tung träningsväska och grejer på axeln som gör att min nacke smärtar något fruktansvärt.

När jag kommer innanför dörren söker jag genast medlidande, men där finns bara en pappa som käkar glass framför teven, och jag vill ha middag. Men de har lagat isterband och jag äter inte isterband så jag tar ut lite falafel och wokgrönsaker ur frysen och slänger in i mikron tillsammans med potatis och brunsås.
När middagen är avklarad tycker jag så synd om mig själv att jag är värd några avsnitt av The L Word. Dock börjar jag tidigt imorgon, och trött som jag är borde jag gå och lägga mig istället. Då kommer jag fram till att mina två lektioner som är imorgon 8,10 och 15,10 ändå bara skulle bestå av tre timmars surfande och Dice Wars-spelande. Dessutom är jag jättesjuk och jag tänker oooooh stackars lilla Lisa. Så jag sjukanmäler mig på Dexter.

Synd som det är om mig måste jag få medlidande från fler och måste skriva ett oproportionerligt långt blogginlägg om detta medan jag lyssnar på så kallad "avslappningsmusik" som jag och Johanna ska använda oss av på yogan vi ska leda i skolan på fredag.
Den musiken är dock mycketmycket konstig och har artister som "Lama Tashi" och "Tan Dun, Yo Yo Ma".



Nu ska jag se på The L Word för det är jag fantamig värd. Jag har ont i handleden nu också av att ha slått på tangenter lite för länge. Sen är det även lite synd om mig för jag ser ut som flickan på bilden här ovan. Hon ser störd ut, men det gör inget för hon är bra ändå (har blivit lite blek den senaste tiden, dags att göra något åt?).

RSS 2.0