Jag vill bara, bara vara

Slänger bort mitt liv på att slösurfa
I väntan på bättre tider
Det är antingen det eller
Anders och Måns
Men jag vill inte se klart allt med en gång

Jag vill starta en klubb
Som spelar Boys Noize
Och Far & Son - Jag får panik
Eller ett mysigt litet fik
Kanske kan man göra två i ett

Fast då skulle jag behöva ta ansvar
Och jag vill bara vara
Ska försöka med det i sommar
Varvat med jobb

I och inte i Brankelfnatts hörlurar!

Jag vet inte om jag sagt det innan men isåfall säger jag det igen: Vad är grejen med Mange Schmidt? Vem låter honom släppa skivor och vem FAAN bestämde att han ska spelas på radion!? Hans nya låt som jag inte vet vad den heter går ungefär så här:

Vi kan måla en tavla som ingen annan kan
Vi kan pensla lite grann och inte va så färglösa
Utan för att för den skull va så seriösa
Bara adda lite spice till våran gryta
Vi kan ha det mad nice ihop och aldrig byta


Alltså.. Vad är grejen? Den här låten har den sämsta texten jag hört (iallafall på radio). Ville bara säga det. Du som gillar honom: Byt musiksmak NU!

Till exempel kan du lyssna på en av mina nya favoritlåtar: La Roux - In for the kill. Den är fin. Du kan även lyssna på I Monster - A sucker for your sound, MGMT, eller Asha Ali - Hurricane. Finns så mycket fin musik på radion för tillfället. Det går i vågor det där, ibland är det bara skit, ibland bara lite skit.

Jag på kontoret men tankarna i GBG

Idag är det West Coast Riot men jag har suttit på jobbet och inte kunnat närvara. Så jag har tyckt lite synd om mig själv och tagit på mig NOFX-tshirten som jag köpte där förra året. Imorgon är typ sista dagen på Kreab, sen är det dags för Turistbyrån istället. Dock kommer jag nog jobba där lite nästa vecka också om det behövs. Det är fint med pengar!

Imorgon ska jag chilla i parken med flickorna. Kom om du vill! Jag kommer sitta där från och med halv sex-tiden tror jag. Peace!

En stund på Örarevet

Mamma och jag åkte till Örarevet idag. Det är en fin liten plats där det inte är mycket folk, men mycket fåglar. Mamma chillade, jag försökte snyggfota, även om jag bara har en vanlig digitalkamera, och sen läste jag lite också.





En stor fråga om kärlek

Jag har en stor fråga
Varför finns egentligen kärlek?
Vad fyller den för funktion på jorden?
Kärlek är väl bland det största som finns
Men tänk om kanske 300 år
Ingen kommer veta något om någon av oss nu levandes kärlekar
Och vad hade den för funktion för länge längesedan?
Jag har inga större problem med det
Utan det är mest en stilla undran
Vad är grejen?

Grattis Lisa i efterskott

Nu är min student och min födelsedag slut. Alla fina saker jag fått under juni månad lade jag på vårt "finbord". Dock kunde de inte ligga där hur länge som helst så idag efter jobbet plockade jag upp det i rummet. Nu är det fullt under sängen och i garderoben så nu måste jag flytta snart.
Hur som helst tänkte jag att jag tar lite kort på det samtidigt, men jag gav upp efter följande kort...

Vinkaraff från -40 eller 50-talet av Thoms familj

Shotglas, även dessa gamla och fina, av Thom. Fick sex stycken, så har tre färger till.

Av familjen fick jag fyra sådana här koppar "lite på skoj" som mamma sa.

Pärlor fick jag av Åsa och den fina pärlplattan av Isabella. Visst är jag lik?
Som sagt så gav jag upp fotandet ungefär här och tog kort på bordet istället...


Men tack så jättemycket alla andra också!

Frätande lut

Igår natt drömde jag om en snubbe som skulle kasta en hink med lut på mig. Jag tänkte på Fight Club och om att jag hoppades att jag inte skulle fräta sönder.
Och mitt i denna lilla dröm vaknade jag till. Och min första tanke blev "Jag måste börja ta med mig en flaska vinäger i väskan". Detta eftersom det ska neutralisera det frätande lutet.
Jag började le åt den konstiga tanken. Snacka om att vara förberedd för allt. Så nästa gång jag ska nånstans får jag alltså komma ihåg: Plånbok, mobil och en flaska vinäger (eller är det ättika?).

För övrigt kanske jag ska bli kemist? Jag tyckte Kemi A var kul och inte särskilt svår heller. Dock var jag lite rädd för Kemi B så jag la ner den "karriären".

Imorgon sticker jag till Saxnäs camping på Öland efter jobbet. På fredag blir det fest i Kalmar hos Sofia, sen Saxnäs på lördag igen. Och på söndag fyller jag 19 år, så då blir det kalas för mig!
Glad Midsommar på er!

Analogt twittrande på Brunchrapporten

OMG! Eller Meh! Kolla vad jag upptäckte ca en halvtimme efter mitt förra blogginlägg. Det finns fler som twittrar analogt!

I anteckningsblocket

Nyss hemkommen från jobbet (Kreab). Ligger i sängen och lyssnar på Lilla Al-Fadji i P3 och ser på dagens anteckningar. Anteckningar jag antecknat på jobbet då jag känt mig ensam men ändå haft något att säga till någon. Så istället för att smsa någon och istället för att skaffa riktig twitter (och nyta twittra på jobbet) har jag skaffat en egen liten twitter. I mitt anteckningsblock.
Back to basics! Så här ser mina "twitter-inlägg" ut:

"Jag har ont i magen. Behöver kaffe. 20 minuter kvar!"

"Förmiddagsfika intaget. Väntar på att magen ska vakna och må bättre"

"Skillnaden mellan Pang Prego och Morgonpasset Sommar är Claudia Gallis skratt i bakgrunden"

"Simons skämt kommer ta livet av Claudia innan sommaren är slut"

"Varför blev jag sugen på filmen The Patriot av Green days låt 21 guns!?"

"Har jag fått tinnitus på högra örat?"

"Någon borde göra ett nytt intro till Brunchrapporten! Vad som helst skulle vara bättre!"

Så där, det var dagens skörd. Jag la av vid lunch-tiden. Vet inte exakt varför men ändå. Kanske gör samma sak imorgon, för det hjälper när man är ensam på kontoret, haha.

Nyfärgade slingor

Förra veckan färgade jag om mina röda slingor, för de försvann så fort. Så här såg de ut strax innan första duschen, då de bleks ganska mycket. Sedan denna bilden togs har de alltså blivit mer rödblonda. Men det gör inte så mycket, så får det vara!

Trötta tankar

Nu har jag varit jättenörd. Jag har skaffat The Sims 3. Sprungit runt i hela Kalmar och efter många om och men köpt spelet. Trots att det är ett helvete att åka buss på söndagar så överlevde jag. Dock kommer jag aldrig mer göra om det, jag tror man kan dö av den tristessen.
Ville bara informera om det, orkar inte skriva nåt mer om det för jag är trött.

Andra saken jag ville säga är att jag längtar till Hultsfredsfestivalen. Jag blev sjukt sugen på Öland Roots i lördags, då det var klassfest hos Johanna och vi lyssnade på en skiva hon hade döpt till "Roots -07". Det var kärlek! Dock jobbar jag under den festivalen, så jag får vara utan det i år. Så då vet ni det.

Sådär, nu har mitt trötta sinne delat med mig av några saker. Nu ska jag kanske försöka få ihop lite student-tackkort och lite. Imorgon jobbar jag på turistbyrån igen så kom in om du har vägarna förbi i Bergkvara! Men bara imorgon, sen jobbar jag på Kreab ett tag.

Ha det gutt!

Will Ferrell for president

Såg dessa i tidningen häromdagen... Skådespelaren Will Ferrell har börjat sälja solskydd, och skänker alla inkomster till välgörande ändamål. Sån vill jag ha! (Tips: Jag fyller år snart, haha).

Har jobbat på Kreab även idag. Och jag har kommit fram till att Morgonpasset Sommar är så jäkla bra! Jag visste i för sig innan att Simon Svensson är duktig (han har gjort bland annat Centralskolan och Pang prego), men till och med Claudia Galli har visat sig vara bra. Det trodde jag verkligen inte om henne. Resten av P3´s program har jag också stenkoll på nu. Lyssnar åtta timmar om dagen - jätteskönt, men tråkigt ibland.
Hade massa saker i huvudet när jag satt framför datorn idag men nu har det försvunnit. Trevlig helg!

Lång sammanfattning av senaste veckan (i bilder)

Nu är den intensiva student-veckan slut och jag har tid att återgå till min kära blogg. Jag har haft så mycket för mig så det är först nu jag har tid att slappna av.
Jag har hunnit med Vallen i fredags, Isabellas kalas och Tovas kalas i lördags, rösta och ha mig i söndags, studenten i måndags, trött och Jenny-elevernas student på tisdagen, och till slut Malin kusin och Malin M's student igår. Idag har jag börjat jobba på Kreab också! Ska se om jag har några bilder av veckan att dela med mig av. Startar med mina dåliga mobilbilder och smyger in lite bättre här och där...

Jag dagen efter balen. Kolla tidigare blogginlägg för att se hur min frisyr var dagen innan. Detta var i för sig inte den senaste veckan, men ändå.

Upplärningen på Turistbyrån - besök på Garpen, fast inte senaste veckan heller.

Åsa och Isak var och hälsade på förra veckan också. Tror han hade svårt att bestämma sig för om han skulle skratta eller gråta. Sjukt härlig min iallafall.


Vi skrev lakan och hängde upp på student-flaket. Färgen gick igenom lakanet på asfalten!

Johanna och Sofia var pepp på champagne-frukosten.

Och i matsalen! Sista måltiden var den bästa under dessa tre år.

Lagom till vi sprang ut började det ösregna. Inte bättre blev det för att jag inte hittade familjen heller utan sprang runt i folkhavet flera minuter. På bild: Jeppe, Thom, jag och Johanna

Mollie snodde min mössa. Och jag ser bekymrad ut eller nåt.

Dagen efter min student var det som sagt dags för Jenny-flickorna. Erica var helt rörd! Annie och Emelie hann jag inte ens ta kort på dock...

igår (onsdag) gick Malin min kusin ut från Stagg. Lyckades fånga hennes glädjeskrik.

Även den andra Malin tog studenten, fast i Karlskrona. Hann att åka till henne med!

The Secret of Monkey Island Special Edition

En fin jäkla film/trailer har jag precis sett, som alla Monkey Island-fans ska se. Jag orkar inte förklara mer än så, läs och se den istället här
Överst: The Secret of Monkey Island från 1990
Understa bilden: REMAKE!

RSS 2.0