Fucking starstruck

Jag är så himla glad idag
Kanske är det för låten jag nöter om och om igen. Den heter Skin och görs av Ras Cricket. Du borde lyssna på den nu. Och han sjunger "Tack för du håller i mig när du ostadigt står", och inte "Tack för du håller i mig när du hostar mitt stånd". Det är viktigt att veta, annars hade det varit konstigt (även om han är gay).

Kanske är jag glad för att jag stressat igenom hela dagen utan möjlighet att tänka efter.
Försov mig idag för typ första gången i mitt liv och tokkörde fort som attans till Bergkvara för första utbildningsdagen till turistbyrån. Sminkade mig i bilen till Gullabo Wärdshus. Sen fick jag skynda mig in till Kalmar för att redovisa mitt arbete om LABC i kursen Virtuella miljöer. Sen till stan, sen hem, äta, duscha. Nu: fucking chilla.

Kanske är jag glad för att VD-redovisningen är avklarad. Även om den inte blev perfekt så är den iallafall avklarad.
Kanske är det för att dagen bjudit till fint väder för sådant gör mig alltid glad.
Sen så har jag hunnit skaffa mig en liten deal också. Lite med Simon men mest med mig själv. Jag ska börja lyssna på Håkan Hellström, trots att jag tidigare nästan hatat honom. För jag är sugen på det även om jag är liiiite sen med att upptäcka honom. Jag menar jag hatade även Lalehs musik innan hennes andra album kom, och nu älskar jag henne. Jag har "införskaffat" hans första album och ska ge den en ärlig chans iallafall en vecka. Är han ändå inte lite samma sak som Parken?

Förprogrammerar känslosvall

Ibland tror jag
Staden kryllar av civilpoliser
Alla bilar vill sätta dit mig
Och det är löjligt mycket lastbilar på vägarna idag

Ibland får jag bara lust
Att skriva på detta vis
Utan hela meningar
Ibland känns det lite bättre

Ibland skriver jag när jag kör
Jag ska sluta med det tror jag

Ibland gillar jag att skriva om saker jag gör ibland
Och vardan denna ständiga huvudvärk?

Anstränger mig för att slippa anstränga mig

Ibland blir jag bara så himla opepp på kött
Det är en sådan vecka nu
Och idag har jag knappt ens velat se på det
Jag vet att det är gott men jag kan liksom inte föra det mot min mun

Kanske har det att göra med balen
De serverade kycklinglår och jag hatar att se benen från djuret jag äter
Kanske har det att göra med gårdagens klimatdag
Jag kanske bara är på aktivist-humör

Det är tydligen Champions league-final
Vad det nu är
Så jag gömmer mig i mitt rum
Och lyssnar på P3 Live för det är Bloc Party som spelar
Anstränger mina ögon med dator och broderi
Jag vill bara sova
(Eller vara uppe hela natten)

Somna 07, vakna igen på natten

Jag tänker på att
Vara uppe hela natten är kärlek
Uppleva soluppgångar är bland det bästa som finns
Ta sig hem vid sex på morgonen
På sommaren, fast det är ändå ganska kallt då
Sova hela förmiddagen efteråt

Skulle göra det varje helg om jag kunde
Men jag vet jag blir helt fucked up av det
Men jag älskar det

Omega

Jag har läst Omega av Johannes Anyuru. Jag gillar den verkligen. Insåg också att det är samma person som skrivit förorden i Navid Modiris Skrik om du brinner. Imorgon ska jag ge tillbaka den och Einsteins fru till Alexandra, och jag får tillbaka Fight Club.
Jag tycker egentligen att det är jobbigt att läsa. Jag blir lätt rastlös och tänker på annat när jag gör det, men egentligen så vet jag hur himla kul det är. Jag tror inte jag har ångrat nån gång att jag läst en bok (utom kanske någon man blivit tvingad av skolan att läsa).

Kanske var det just en bok som behövdes
För att jag skulle börja skriva igen
Börja lägga min tankar på papper igen
Eller så var det på grund av något annat

Balen 2009


Kultiration igen

Jag tänkte mig att jag skulle ha massa att skriva om här idag, men jag orkar inte och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Hur som helst, det var såhär igår att jag, Johanna, Elin och Sofia (även Joel en liten stund) hade det lite mys vid slottet. Sedan drog vi till Söderport för där spelade Kultiration. Jag dissade sångaren Markus Berg och tog massa kort på Johan och David istället.
När de sedan spelat klart drog Elin hem. Men natten var ung så vi andra bestämde oss för att följa efter Simon och hans polare. Sagt och gjort, först The Rock och sedan efterfest i en lägenhet till halv fem-tiden. Vet inte vad vi gjorde där så länge, spillde på saker? Jag hade blivit rätt dragen på det lilla jag ändå druckit.
När vi gick därifrån hade solen börjat gå upp och jag tänkte att om man klarat sig så långt kan man vara uppe lite till. Sofia gömde två öl i parken innan vi gick in på Söderport tidigare på kvällen så vi gick och letade upp dem. Sen satt vi på en filt mot slottsmuren och delade på ölen. Lyssnade på historier om hur saker kom till och härlig musik.
Men nån gång skulle vi behöva dra hem. Killarna gav upp först, Fia tog en taxi och jag och Johanna trodde det skulle gå en buss halv sex. Men det gjorde det inte så vi började en vandring mot Smedby med Fias filt runt oss. Som tur var hämtade Thom oss innan vi ens kommit bort till Kagg, och sen sov jag gott.
Imorgon är det bal, då blir det antagligen mer alkohol.


Intensiva Lisa

Jag har en hektisk men rolig vecka både bakom och framför mig, för halva veckan har ju gått. Har haft redovisningar och grejer, arbeten som ska vara klara, måndag till onsdag och igårkväll drog jag till Thom efter skolan och bakade kladdkaka. Efter en dusch tog jag sedan bussen in till Kalmar och byte mot Färjestaden på Öland. Där mötte jag Ninni, hennes familj och lite andra på Stickcafé. Stickcafé är ungefär så mysigt som det låter; lite fika och i mitt fall broderi.
Jag, Johanna och Sofia drog sedan till KM efter ett snabbt besök på Burger King.

Idag var en ganska lugn dag fram till klockan fem. Då tog jag bussen från Thom hem till Torsås men jag stannade inte där länge, utan jag hämtade bara bilen och körde till Karlskrona för att hämta mamma och hennes kompisar. Först nu, strax efter åtta kan jag komma hem och varva ner.

Men det håller inte länge. Imorgon ska jag klippa och färga håret, och jag tror min frisör Petra ska prova balfrisyr på mig. Det tar förmodligen en stund så som tur är ska jag dit redan vid tio på morgonen. Och nåt som också är tur är att jag får låna bilen imorgon till Thom igen. Där ska jag i för sig bara lämna min väska för sedan ska jag iväg till parken och mysa (i mån av fint väder). Och till sist blir det Söderport och Kultiration!

Lördagen blir lugn, men på söndag är det bal! Det ska bli spännande att gå igenom denna helg.

Rummet med alla kläder i

Vi har ett rum med massa kläder i. När jag var liten, innan Albin kom, var det mitt sovrum och senare, när jag hade bytt rum, hette rummet "lekrummet" för där låg leksakerna. Rummet har även kallats "kontoret" (leksakerna byttes ut mot skrivbord, papper och pärmar) och "degus-rummet" (våra degusar bodde i sin bur där inne). Men nu tror jag inte vi har nåt namn på rummet längre. Idag finns där kläder, strykbord och lite sånt.
Rummet är inte speciellt stort och ligger nästan så fort man kommer in i huset. Men det var egentligen inte det jag skulle berätta om.


Det är nämligen så här att varje gång man går ut ur rummet och släcker lampan så klickar det till. Jag glömmer alltid bort att tänka på det innan jag gör det så att jag kan kolla vad det är (förmodligen lampan som klickar till, men det låter som klädhängaren). Rummet lyckas alltid besegra mig och jag har bara väntat på revansch.
Idag däremot, råkade jag släcka lampan när jag var på väg in i rummet. Det klickade till som vanligt men jag var i rummet och såg allting hända. Eller just det att jag inte såg nåt hända. Men trots det började jag peka på rummet och skratta ondskefullt. Jag gick sedan iväg och skakade på huvudet samtidigt som jag tänkte tanken "nu blev han ägd"

För övrigt påminner min rubrik mig om Thoms historia om "jag vill sova i rummet utan tv i". Men det är som sagt en annan historia.

Blåbärsmuffins med frosting och hallon

Jag kände att det var dags att slå till på en omgång riktiga muffins! Dessa i småbrödsformar för att räcka längre. Visst är de söta?

Min balklänning är klar också, och redan på söndag är balen, så då ska jag ha den. wihoo!


Min kära externa

Min kära externa hårddisk har kommit tillbaka från sin resa
Eller egentligen inte, eftersom jag fått en ny
Men jag är nöjd ändå för jag fick den gratis
Även om den är tom utan alla mina tv-serier
Jag är nöjd ändå

Den där loppisen...

Jag kom på en sak. Jag var ju på loppis för någon helg sedan, så jag tänkte bara visa vad jag hittade där!

Jag hade redan tre av dessa delar till skivställ tidigare, och nu hittade jag två till! Nice som fasen för de säljs inte längre i affär (vad jag vet). Dock kan jag inte ha alla på rad pga mitt snedtak, men i höst kanske det går? ;) Tror jag gav 30 kr för två såna delar.

För 20 kronor köpte jag också nåt som kan fungera som sockerskål (men för tillfället är fylld av svarta pärlor) med matchande minikanna.

Twittertankar

Man kanske skulle skaffa Twitter
Bara för att anteckna sina tankar
Som en personlig tankebok
Isåfall skulle mitt första inlägg vara:
Det var ett jäkla tjat om Ben & Jerrys överallt

Och att det finns en tvåa centralt i Kalmar som jag vill ha
Men inte kan ha eftersom
Det är inflyttning redan 1 juni
Alldeles för tidigt!

Extasen 2009

Extasen är ett litet happening på min skola Lars Kagg. Extasen är namnet på en tidning med diverse skämt, samt att varje tredjeklass får 4 egna sidor att fylla. Till detta hör att man ska klä ut sig, dra ut på stan och försöka sälja dessa tidningar. Detta gjorde jag igår.
Jag, Johanna, Sofia och Elin klädde ut oss till Baywatch, Valle var brottare och Martin var Mario. Jag hade ingen kamera men lyckades ändå knäppa några bilder med mobilen.

Knattarna brottades med Valle. Tyvärr fick jag inget bra kort på Valles fina dräkt.

Martin hade gjort kläderna själv. Sjukt nice!

Det var lite flottrace vid fängelset också.

Jag och Fia. Fick detta fina kort av Joel!

Joel tog även kort på vårt lakan. Den ska med till Hultsfredsfestivalen!

Choklad- & bananmuffins med frosting


Jag har varit i farten igen! Mest för att jag trodde jag hade Kesella vanilj i kylskåpet (och för att Thom och jag ska äta dem imorgon på vår 3-årsdag). Dock visade det sig vara vanlig Kesella (använde nog vanilj i minipajerna, men det smakade inte konstigt för det så strunt samma), så jag hällde i lite vaniljsocker. Har inte hunnit smaka så håller tummarna för att jag lyckades ändå!

Här kommer receptet!
Ingredienser 16-20 st
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
 1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Frosting:
50 g smör
250 g Arla Köket Kesella kvarg vanilj

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min.
Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kylen. Garnera med t ex körsbär.

Notera den grymt fina brickan jag hittade i ett skåp hemma! Har aldrig sett den innan och det tyder antagligen på att mamma inte använder den. Alltså får jag ta med den när jag flyttar.


Einsteins fru

För två veckor sen, tror jag det var, var jag hos Dennis och Alexandra på lite förfest. Kvällen slutade med att jag fick låna två böcker av Alexandra; det var Einsteins fru av Liv Strömquist och Omega av Johannes Anyuru. Detta i utbyte mot att hon lånade min kära Fight Club-bok. Tanken var att jag skulle låna Låt den rätte komma in men den hade hon redan lånat ut. Men det gjorde inget eftersom hon hade många andra.

Omega har jag ännu inte börjat läsa (en i taget!) så den kan jag inte säga så mycket om ännu. Einsteins fru däremot! Wohoo! Jag älskade Liv Strömquist redan innan (då hon pratat i radioprogrammet Pang Prego) och min kärlek för henne bara växer. Liv är alltså en skåning som ritar serie med härliga budskap och vinklingar.
Jag tycker själv det är ganska svårt att tänka själv ibland så då är Liv en riktig klippa. Hon kan berätta övertygande om vad som är rätt och fel (eftersom hon har så jäkla rätt) så i framtiden får det bli What Would Liv Do-moments. Jag har dock inte läst klart den helt än, men det är nog snabbt avklarat!

Poddradio och jordgubbar

Min kärlek till P3 har utvecklats. Jag har nu gått igenom alla SR's poddradio-program som jag kan lyssna på. Jag är så dålig på att läsa så det känns bra att ändå kunna lära sig något med program som P3 Dokumentär, Kvällspasset, Brunchrapporten, och andra mer seriösa program.
Kanske har jag överskattat mig själv nu men det vore kul och lyssna igenom dessa på exempelvis stranden i sommar. Sen tidigare har jag prenumererat på Pang Prego och Christer i P3.
Mormor och morfar kom förbi förut och lämnade jordgubbar till oss, och som jag längtat efter det! Och som tack fick de varsin minipaj att ta med hem till deras kvällsmat.
Nu är det dags för Robinsson, ha en trevlig kväll! (Sen får jag nog ta och smörja in mig ännu mer med mjukgörande och after sun för jag har nog bränt mig)

Lite lördagsmys

Framsidan av mig är nästan röd efter tre dagars solande men min baksida däremot är fortfarande blek. Jag bakar minipajer igen för de var goda och sedan får jag ta tag i att skriva klart min religions-uppsats om bibeln. Även ledarskaps-uppsatsen ska vara klar snart och nästa vecka är det historia-prov (om jag minns rätt) och det känns himla tråkigt.

Imorgon har jag fått mamma att åka med mig på loppis i Bjursnäs. Jag vet inte om den är bra men det återstår att se. Förmodligen missar jag Gullabo marknad nästa helg på grund av Extasen så då missar jag den loppisen.

Och till sist... Jag råkade köpa kesella vanilj istället för vanlig när jag skulle göra minipajerna. Så vad kan man göra med den? Använda den som glasyr och göra dessa söta muffins kanske?

Ännu en sak som gått sönder

Idag har jag tagit sönder min fönsterlampa. Pappa hade ställt den på golvet bakom sängen för att fönstret skulle kunna städas. Sen kom jag och stack ner dammsugaren helt oförsiktigt bakom sängen, helt ovetandes om lampan av glas. Den krossades brutalt men far min lovade att köpa en ny till mig.
Frågan är bara om jag ska köpa en likadan (för den ger ett jäkla bra ljus) eller om jag ska satsa på en av de lamporna på bild här under?
Alla tre lampor är från IKEA och eftersom jag var där igår vet jag att min gamla finns kvar. Dessutom är de nya lila och cerisa lamporna nyheter och kanske passar fint i mitt lila rum!

RSS 2.0