Ostrykta pärlplattor

Jag har pärlat en del men jag har inte orkat stryka dem än. Gjorde en början till en rubkiskub av pärlor för ett tag sen också men det är inte ihoplimmat. Ska ta tag i det sen, när pusslet inte tar upp hela köksbordet. Pikachu är inte färdig heller, behöver införskaffa en rödbrun färg.Men jag är inte så kreativ så att jag kommit på dessa mönster själv. Klicka på de två sista bilderna för att se hur man gör. (Och ja, väldigt bra tips: använd broderimönster!) Pikachu-mönstret hittar jag inte just nu, hmm...

Vad jag pysslar med

Thom fick ett pussel av mig i julklapp och när han nu ockuperar hela köksbordet för det så tycker jag att jag också får vara med. Himla kul, 1500 bitar och en massa detaljer!


Och så har vi en ny badrumsmatta med matchande tandborstmugg också, den gillar jag starkt!

Hjärtans dag i efterskott

Jag tänkte att jag har nog inget intressant att blogga om, men så kom jag på att jag tog några kort i söndags, alla hjärtans dag. På kvällen var jag och Thom och åt på Zorbas tillsammans med Martin och Malin men tidigare på dagen bakade vi kladdkaka i Thoms hjärtform. Och jag hade på mig mina fina strumpbyxor.


Hundar och babianer gör mig glad

Måste säga att jag önskar mig den här t-shirten. Blir så himla glad varje gång jag hör Bob Hund, och kanske blir man lika glad av att ha dem på kläderna!

Och sen spelas ju bandet Babian flitigt på radio (iallafall P3 nu) och de låter himla mycket som Bob Hund tycker jag. De släppte skiva typ förra veckan och den vill jag ha skrikande ur högtalare!

Stop Motion - T-Shirt War

Ett tips är att kolla in denna coola stop motion-filmen.


E4, E18, Väg 13, E22

Du brände dig och det blev aska av mig men
Vi sprängdes snyggast av alla, va
Du brände dig, det blev aska av mig men
Visst exploderade vi fint, eller hur?

Markus Krunegård

Choklad-syltgrottor!

Ohja, mer inlägg om kakor idag!
Dessa himla goda syltgrottor med choklad gjorde jag häromdagen, och Thom gillade dem så de är redan slut. Egentligen ska de vara lite mindre, i mindre formar, men jag tog vad jag hade så de fick bli stora och fina. Det är alltså helt vanligt syltgrotta-recept fast med kakao i smeten och smält choklad över sylten.


Fikamani

Jag har kommit in i en liten bak-period tror jag. Bakar faktiskt hellre än käkar upp, men dessa morotsmuffins har Thom bojkottat så det blir min fika!

Sen var min tanke i måndags att jag skulle göra brysselkex, men vi hade ingen röd karamellfärg hemma. Däremot hade vi grön och när jag ändå bytte färg kunde jag väl lika gärna slänga i lite kakao och göra dem fyrkantiga också! De blev himla goda, men inte så vackra efter ugnen som innan, haha.

Äntligen februari

Det är äntligen februari och jag kan tänka mig att blogga lite mer. Jag har känt mig sjukt opepp på det ett tag men nu fasen börjar jag vakna till ur min dvala! Bjuder på en bild på mitt (farmor och farfars gamla) jordklot så länge...

RSS 2.0