Neonland Småland

Jag älskar kvällar - man kan sätta sig med en kopp te och lyssna på nån härlig musik och man har hela natten framför sig att sova och morgondagen känns lagom nära inpå

Jag älskar morgonar - man har hela dagen framför sig och man kan gå upp och kanske ta det lite lugnt och planera dagen

Men det är tiden däremellan som känns lite jobbig. Då man ska få saker gjorda (vilket i för sig inte är några problem). Men nånting är det. Vad vet jag inte.

Jag tror jag ska bränna ut en skiva med Detektivbyrån och dansa till när ingen ser. Eller lyssna på när jag är ute och cyklar. Eller Slagsmålsklubben.

Uppdatering en sensommarkväll

Jag känner mig seg och jag känner att jag bloggar dåligt. Det är för att det varit en halvseg vecka - jag har gjort lite skolgrejs och jag längtar till man kommer in i det mer, alltid så himla jobbigt så här i början! Minns när jag började gymnasiet för tre år sen, jag trodde aldrig jag skulle orka åka buss fram och tillbaks varje dag och allt sånt där!

Och jag sitter och längtar. Till Göteborg. Den 11-12 september ska jag och Johanna röja runt i staden och den 18-19 sept tar jag med mig Elin och Fia och kollar på Håkan Hellström. Vore nice om Johanna följde med även då, men ungjäkeln åker till Australien och stannar där ett år. Vad är grejen med det!? Oh my god.

Och jag sitter och längtar efter en lägenhet tillsammans med Thom men jag längtar även efter att resa bort. Grekland eller liknande charter hade vart nice men jag får helt enkelt nöja mig med GBG. Jag har cyklat runt i byn (eller utanför byn) i veckan bara för att känna av det sista av sommaren. Jag vet att jag behöver det för att hösten och vintern inte ska bli alltför lång.

Och sist: jag har skaffat facebook för det hände sig en dag att jag var alldeles för uttråkad. Bli gärna vän med mig där!

Skins (Sid)

Jag såg precis första avsnittet av TV-serien Skins. Han på bilden nedan heter Sid i serien, och det är inte ett så himla bra kort men det var det bästa jag kunde hitta. Tänk bort hans konstiga ögon. Det är nåt med honom som får mig att tänka på Kringlan och det får mig att vilja fortsätta med denna TV-serie, så det kommer jag absolut göra.

Ville bara berätta det.

Trött i huvudet

Jag har flyttat in datorn som stått i hallen i mitt rum för bättre arbetsro. Dock finns det en webcam som distraherar mig från produktivitet (även om jag inte riktigt börjat ännu). Och jag känner mig så cool med lila tapeter och rosa sängkläder. Måste börja bädda sängen, fasen också!
Min pepp inför hösten har inte riktigt hunnit infinna sig ännu. Jag vill flytta så fort som möjligt nu!


I Brankelfnatts hörlurar - Ingenting

Man måste tiga för att vara sann
Men man måste tala för att ha en chans
Halleluja

Så länge jag går går jag i änglarnas spår
Så länge jag lever dricker jag ur djävulens skål
Så länge mitt hjärta slår
Halleluja

Weeds

Det har varit en trött dag på jobbet. Bara 4 timmars-pass men ändå segt när det kommer en turist i timmen. Både JP och jag var trötta då dessa konversationer utspelade sig:

JP: Erkänn att du röker på!
Jag (för hundrade gången): Nej det gör jag inte!
JP: Nähe.. vad ska du göra när du kommer hem då?
Jag: Kolla klart på femte säsongen av Weeds!

(Ja, femte säsongen är här, lycka lycka lycka, för den är så bra!)

JP: Jag har ett problem
Jag: Mm..?
JP: Jag tycker Johan Palm är lite cool

Om tiden bara kunde stanna så jag kan bara vara

Igår satt jag vid ett slott
För kanske sista gången den här sommaren
Det har varit the place to be
Allt för länge nu

Sen pratade jag om sushi utan fisk som jag åt en gång
Luktade på en konstig blomma
Och stirrade på en igelkott
Vart tog alla timmar vägen?

Jag hade diadem på mig igår
Det värker lite bakom ena örat idag

Augusti, det är inte ens hälften kvar av dig

Jag tänker hela tiden på
(Jag skriver hela tiden om)
Att skrika
För jag vet inte vad jag ska ta mig till
Eftersom jag inte vet vad problemet är

Det är augusti och jag citerar Kringlan, åh käraste Kringlan
Augusti, ditt jävla rövhål. X antal dagar kvar av dig
Vem överlever vem?

Åh, augusti

Webcam-Lisa

Jag har grävt fram den gamla webcamen eftersom jag nu på måndag börjar en distansutbildning till webbredaktör!

I Brankelfnatts hörlurar - Hets!

Jag har lyssnat på Hets! nästan konstant ett tag. För er som inte vet så är det Markus Krunegårds nedlagda band. Jag fattar inte varför de inte spelar längre, de är för bra för att vara nerlagda! Hur som helst brukar jag lyssna på dem när jag kör bil och jag sjunger jag kanske är dum men innan du dör kommer du också fatta att du också är dum.

Jag hade en himla tur för 3 ½ år sedan då jag gjorde en vild chansning och köpte deras skiva. Vet inte varför egentligen, kände igen namnet Markus Krunegård men hade inte precis lyssnat på Laakso alls.
Hade dock bara några dagar innan tänkt att hets är ett ord som användes för lite. Minns att jag läste i tidningen att ett nytt band hade bildats med just det namnet. Kände att jag bara måste höra dem.
Önskar jag fick se dem live och skrika med i Napalm på Östermalm. REUNITE och kom till Kalmar NU!

Mitt lila rum

Jag har två rum. Anledningen är att min bror har ett stort och mor och far ville inte slå ner väggen mellan de två små rummen. Jag brukar ta de flesta kort i den här bloggen i mitt "TV-rum", men mitt andra då? Tänkte jag skulle visa lite av mitt lila sovrum.


Okej, två bilder. Bild 1 föreställer min kära anslagstavla där jag sätter upp all skit jag kommer över, i mån av lediga magneter.
Bild 2 är min hylla med gosedjur från när jag slutade nian, tog studenten, och andra jag vunnit på nöjesfält. Under den hyllan har jag parfym och skit. Notera Spice Girls-klistermärkena på dörren som inte går bort!

Bättre sent än aldrig (365 i Hultsfred)

När jag var på Hultsfredsfestivalen hängde jag upp pärlplattor i lite buskar. 365 saker du kan göra - Malmö fotade det när jag glömde! Så här såg det ut...

Det var stadsfesten det

Nu är stadsfesten i Kalmar slut och trots att jag jobbat och inte kunnat vara ute hela nätterna så har den varit mycket trevlig! Dock hade jag inte med mig kameran så dessa (charmiga?) mobilbilder får duga.

Hoffmaestro var fint, så fint! Till och med Thom gillade det för de har ett sånt jävla drag på scenen och kan verkligen få hela publiken att hänga med. Man kände sig full efteråt, trots denna alkoholfria tillställning.

Sen var jag på jobbet hela dagen igår och drack saft och kryssade i antal turister som besökte mig.

Mina bilder på Salem Al Fakir var mindre lyckade. Vi var trötta och satt på en bänk hela spelningen men åh så vackert det var! Han spelade en så himla fin låt som jag måste leta upp. Kanske finns den på hans senaste album men jag kände inte igen den. Ska kolla upp det sen.
Edit: One of the others heter den fins låten!

Varför finns det inga kvoter för idioter

Ringde nyss och frågade Kalmars leksaksaffärer om de har skattkistor eller något annat med pirattema som man kan lägga godis i. Kändes konstigt först, men sen kom jag på det!
Tips när man ska göra småjobbiga turistbyrå-telefonsamtal: Låtsas att du busringer från Pang Prego. Gärna Liv Strömqvist eller Simon Svensson. Det funkar för då tror man att man gör comedy fast man egentligen gör väldigt viktiga saker.
Final note: De hade inga skattkistor!!

Sen undrar jag:
Finns det någon gräns för hur löjlig man får bli? Finns det nån formel där man ratar/rejtar (hur fasen ska man stava det?) löjlighet med ålder och kommer fram till någon siffra som säger nånting?

Om fem timmar spelar Hoffmaestro & Chraa. Ses vi där!?

Rymdkraft

Och jag trodde aldrig jag skulle bli tårögd
Av bitpop, blipblop
Rymdkraft
Kantarelle
Hallå bibblan, hur är läget?
Menar du mig
Det är himla konstigt här
Fint men himla konstigt

You know that I could use somebody
Someone like you

Och jag hatade den låten men
Nu ryser jag varje gång jag hör den

Sambandet mellan Dexter & Lilla Al-Fadji

Igår såg jag klart tredje säsongen av Dexter. Nån som har sett den och vill diskutera? När kommer säsong fyra? När kommer mera Weeds? Californication? IT Crowd?
Såg första avsnittet på serien Dollhouse också. Den verkar lite b, svårt att förstå om de är ironiska eller faktiskt menar allvar, men den får duga för den verkar ändå bättre än The Mentalist.
Får väl börja kolla om Hej Rymden igen. Eller helt enkelt bara lyssna på en jäkla massa poddradio. Och på tal om poddradio. Lilla Al-Fadji, denna härliga människa. Eller så är det just det han inte är, men kul att lyssna på är han minsann! Kolla bara här!


Shulululu!

Pizzabullebak

Idag har jag bakat pizzabullar. Det är bland det godaste som finns och jag har tänkt göra det hela sommaren och nu är det gjort.

Ikväll ska jag se Allsång på Skansen för Markus Krunegård är gäst. Det blir nog fint!

Allgunnen

Förra veckan var jag och hälsade på i vårt (mormor och morfars) hus i Allgunnen. Det är ett litet litet ställe utanför Högsby. Det funkar som en sommarstuga, då det är min mormors föräldrars gamla hus och är jättefint! Anledningen till att jag skriver om det först nu är för att jag inte haft tillgång till kameran innan.


Vi gav oss ut i skogen i jakt på svamp men det var ont om det och jag började plocka blåbär istället. Härlig frukost dagen efter!

Mamma och jag gick på skattjakt i huset då mormor tyckte vi kunde ta hem lite saker om vi ville ha nåt. Jag snodde åt mig ett par glas med frukter på för den älskade jag när jag var liten och mormor och morfar fortfarande hade sommarstuga i Ragnabo. Finns matchande kanna också, wihoo! Även lite annan fin skit föll mig i smaken.

Mamma och jag gillade resväskan! Och den lilla handväskan var också söt. Och jag vet att jag har en röd lampa, men kanske en till i exempelvis ett framtida kök?

RSS 2.0