Someecards.com



Twisted

I onsdags var jag på KM igen, som alla andra januari-onsdagar, och nu måste jag sluta med det för jag orkar inte gå upp tidigt på torsdagsmorgonen. Dessutom finns det bättre saker att lägga pengarna på, även om det inte känns så en eftermiddag mitt i veckan i den pissigaste månaden på året.
Iallafall spelade vi Twister och jag sög på det. Mer eller mindre med på bild: Dennis, Thom, Tobbe, Ninni, Malin, Alexandras ben. Övriga som var hos Martin på förfest var Martin, resten av Alexandra och Jens.



Nu ska jag vila. Jag har blivit förkyld och är väldigt hes i halsen. Sen ska jag äta popcorn. Och så måste jag läsa klart Fight Club för sen har jag lovat en vän att läsa Fear and loathing in Las Vegas för att han tycker att den är bra. Vem vet, jag kanske ändrar mig om jag läser boken!

Jag tror jag är en film

Jag har tittat på för mycket TV-serier
Jag är Jenny Schecter
Jag är Karen
I Californication säsong ett
Kanske till och med Nancy Botwin
Jag låtsas att jag är påhittad
Jag stirrar ut i tomma intet
Försöker verka sanningsvacker
Och tro att jag vet något

Men det är det som är problemet
Jag vet ingenting
Och ibland försöker jag få
Mina ögon att uttrycka det
Men det är ingen som ser
Hur jag långsamt rör mig
Likt en film
Kameran är riktad på mig
Om min kreativitet rusar inombords

I Brankelfnatts hörlurar - CSS

En riktigt nice musikvideo till en riktigt nice låt. Titta, lyssna och njut!
Bandet heter CSS och låten heter Move


Sista skivbutiken i stan

Sista skivbutiken i Kalmar är nu stängd och igår var jag där och handlade för halva priset. Jag köpte Hästpojkens skiva, jag orkade inte leta efter nåt speciellt.
Senare åkte jag till Johanna och åt popcorn innan vi drog till Söderport.









L.A-dreams

Det sägs att det är tråkigt att observera en människas drömmar. Det sägs att det är samma sak varje natt, och jag tror att detsamma gäller tankarna om dagen. Som att jag ältar samma saker om och om igen.
Jag skulle utan problerm kunna börja skriva något random om The L Word nu, men det skulle bli tråkigt, i längden. Eller så gör man det till en grej. Ja, så är det. The L Word är min, och Ninnis, grej. Nu har jag en ursäkt.

För visst är det så - när man har en sak i tankarna väldigt ofta är det inte konstigt att den också landar på bloggen. Mina såna tankar råkar bara vara om ett antal homosexuella kvinnor i Los Angeles.

BTW, jag vill bo i L.A. Det verkar som ett härligt liv.

Muffin Maniac



Idag har jag sparat några nya bloggar som jag vill läsa mer av. När jag kom hem från skolan blev jag sugen på att baka muffins, därför surfade jag in på DagensMuffin.

Jag har även fastnat väldigt mycket för Andreas Romans blogg

Det var nog bara lite det jag skulle säga. Nu ska jag leta upp lite fina recept som jag ska göra någon dag.

All världens Brankelfnatt

Det har varit en helg av tv-tittande. För alla er som undrat "hmm, undrar om Lisa såg P3 Guld", så är svaret JA! Thom var snäll nog att göra det med mig och jag är hyffsat nöjd med det. Stackars Markus Krunegård sög inte, men han spydde backstage. Sa han iallafall.

Efter P3 Guld var jag och Thom inne i en diskussion om Ander och Måns, så i helgen har jag kollat på gamla avsnitt av detta underbara program, samt några avsnitt av Hej Rymden! Älskar den serien, helt oslagbart!


Och häromdagen då jag var ledig surfade jag lite grann och hittade några kul sidor...
www.uttråkad.se - antar att jag kommer besöka den här sidan många gånger framöver bara för att den är kul.
www.nanok.com/aki - en ande som genom att ställa frågor kommer fram till vem du tänker på

P3 Guld och Ninni


Ikväll är det P3 Guld och det var nästan att jag missade det! Eller jag kommer förmodligen missa det eftersom jag ska vara med Thom ikväll och han vill absolut inte se det. Men jag vill, så är det rätt att spela in en sån här sak och se den i efterhand?

Markus Krunegård, Hello Saferide, Timbuktu & Damn och Detektivbyrån är några av de artister jag vill se uppträda. Jag har röstat och jag är allmänt bara exalterad över det här programmet. Men som sagt, vad är väl en kväll med P3 Guld...





Sen måste jag också meddela att Ninni åker till Amsterdam imorgon och är borta ett halvår. Jag kommer sakna henne, men hoppas hon får det jättebra där! Heeejdå Ninni!!
(Och detta var enda bilden jag hittade på henne på Thoms dator - från den dagen då hon cyklat ca 5 mil och sedan slog upp ett tält och grillade lite mat.)

Om Jr Eric

Jr Eric (Erik Israelsson)
821228-090116


I Brankelfnatts hörlurar - 50 Hertz

Jag har nu inlett mitt lilla projekt med att lyssna igenom mina ca 170 låtar med 50 Hertz som jag införskaffat mig. För ett år sedan tyckte jag att de var skitdåliga, men nu ska jag minsann ge dem en chans.



Fear and loathing i Kalmar

Det känns som att dagarna upprepar sig. Även idag åkte jag in till skolan för att kanske få något gjort. Och visst fick jag något gjort - jag och Johanna googlade Johnny Depp en timme på Hållbart samhällsbyggande-lektion. För research, inte för att vi är hemligt förälskade i honom. Vi ska ha Johnny Depp som tema på Extasen i vår - Johanna ska vara Edward Scissorhands och jag Raoul Duke. Sofia är sugen på att bidra med Jack Sparrow.


Vilket påminner mig om att råda er till att aldrig se filmen Fear and loathing in Las Vegas. Det är en film utan direkt handling där de knarkar två timmar. Visst är det lite småroligt att se, men bara för att Johnny Depp gör rollen bra, annars är det två helt bortslösade timmar av livet.

En film jag sett i helgen som dock var riktigt bra var Lock stock and two smoking barrels. Det var en helg för halvgamla filmer helt enkelt.

Nu sitter jag och knåpar på en lista över saker att göra. Jag har inga lektioner imorgon, så ska fördriva min dag med så mycket skit som möjligt. Tipsa gärna om du vet nåt kul man kan göra på en ledig dag!
(Kanske återkommer med en lista!)

En vanlig måndag

Idag var jag inne i skolan bara för att få reda på att min lektion var inställd. Så jag tog bussen hem för att fika. När jag satt i soffan och fikade och tittade på Ellen Degeneres Show kom jag att tänka på bilden jag tog på maten jag åt förra veckan:

Pasta med äggula
Hemgjorda falafel
Kokt brysselkål
Chilisås

Jag var sjukt mätt, bara så ni vet.



Jag skulle sedan starta datorn för att skaffa nya avsnitt av Pang Prego. Men det sket sig. Jag tror det är grafikkortet som glappar, och för tillfället glappar det nåt fruktansvärt. Så nu sitter jag på laptopen och tjurar för att den stationära datorn ser ut så här:
(Fy på att det inte hjälpte att kyla ner den med fläkten)

Dock insåg jag att jag har fullt med julsaker runtom mig, så ska nu städa bort dessa och kolla på Weeds.
Sen får jag se om jag pallar dammsuga. Det kanske blir en annan dag.

Lat men upptagen

Jag är en lat människa. Men jag är samtidigt en människa som gillar att göra massa saker. Som små projekt jag startar men, eftersom jag är en lat människa, kanske inte avslutar. Kanske tar jag ett år på mig, kanske lägger jag ner det.
Jag tänkte jag skulle berätta lite om mina små saker jag har för mig...

Samla ihop mina dikter och på nåt sätt göra en diktsamling.
Började med: november 2008
Beräknar vara klar: i sommar kanske

Jag har planer på att göra en julkalender i Flash till nån unge nästa jul.
Började med: december 2008
Beräknar vara klar: förhoppningsvis i slutet av november, men troligen inte.

Samla ihop recept jag gillar, snygga till i Word, och sätta in i en pärm till framtiden.

Började med: vet inte...
Beräknar vara klar: fortsätter till jag är nöjd.

Blogga.
Började med: juli 2008
Beräknar vara klar: aldrig :)

Samla ihop bilder att framkalla och sätta in i album.
Började med: ska börja när jag orkar
Beräknar vara klar: börjar som sagt när jag orkar, så avslutar när jag har lust.

Fylla min terrabyte med musik och film.
Började med: juldagen 2008
Beräknar vara klar: när den är full så är den, då får man köpa en ny

Spela klart Grim Fandango och andra gamla Lucas Arts-spel.
Började med: för 1-2 år sedan började jag med Monkey Island
Beräknar vara klar: spelar när jag är sugen, så det är svårt att säga

Little boxes

Nu har jag snart sett sex avsnitt av Weeds. Och jag gillar serien! I för sig gillar jag nästan alla serier, men jag tänker se mycket mer av denna iallafall.

Sen måste jag meddela att jag är smått upprörd. Mitt "Blogmaster Jäger"-skitprogram har fuckat upp sig och jag får inte ner några avsnitt av Pang Prego - gaaaah!

Det var allt. Ha en trevlig kväll.

Nattmänniska för första gången i mitt liv

Jag har inte längtat efter skolan. Det här jullovet har gjort mig alldeles för soft. Sovit bort hela dagen, tittat på tv-serier och film på natten.
Te, mackor, kex med massa god ost, glögg, julgodis har fyllt mina kvällar.
Jag har blivit en nattmänniska för första gången i mitt liv.

Och igår gjorde jag ett spontant beslut och drog till KM, Kalmars uteställe som har halva priset på onsdagar. Jag tänkte att jag ändå inte kommer kunna somna, och jag tänkte att om jag dricker lite alkohol så somnar jag nog tillslut. Men icke. Vid två-tiden hade vi tagit oss till Martins lägenhet. Jag och Thom fick låna hans säng medan Martin fick ligga på luftmadrass på golvet.
Jag började självklart vid åtta idag på morgonen, så jag masade mig upp och gick den korta biten det är mellan Martins lägenhet och Kagg. Dock hade jag sedan ett hål mellan tjugo i tio och halv två, så jag gick tillbaka till Martin och somnade om.

Nu har jag kommit hem, druckit kaffe, och funderar på att börja kolla första säsongen av Weeds.

The IT Crowd

Jag har haft ett The IT Crowd säsong 3-maraton. Det är inget stort maraton eftersom det bara är 6 korta avsnitt. Men det är ändå ganska lagom. Man hinner inte bli beroende av serien, men man lämnar inte heller TVn helt oberörd.

The IT Crowd (IT-supporten) är en riktigt rolig komediserie om nördar och engelsmän och jag uppmuntrar alla att se den (även säsong 1 och 2)! Den går på TV4 komedi tror jag, men jag har den i min ägo numera.

I Brankelfnatts Hörlurar - The Murmurs & Uh Huh Her

Jag har nu börjat lyssna igenom all denna, både bra och dåliga, musik som jag har införskaffat. Mycket att slänga, men självklart behöll jag Leisha Haileys, som jag tidigare nämnt, båda band.

Så detta ger mig tillfälle att starta ett nytt litet inslag - I Brankelfnatts Hörlurar!

The Murmurs


Uh Huh Her


Någon annans mp3

Jag ehmm.. skaffar musik. Söker på random och tittar efter om det finns nåt jag gillar.
För jag är trött på musiken jag har. Eller egentligen inte trött på den, den är riktigt bra förstås, eftersom jag har bästa musiksmaken i världen, men det känns som jag missar nånting viktigt.

I mina mappar har jag nu spår av soundtrack till The L Word, The Murmurs, Uh Huh Her, bitpop, Billie the vision and the dancers, indierock från 2008, med mera.

Min tanke är att jag ska lägga in all denna musik på mp3n så jag har nåt nytt att lyssna på även under den här terminens bussturer. Det kommer bli som att låna en kompis mp3 - en kompis som förmodligen har bra musiksmak.

En låt jag har fastnat för men inte hittar är Ladyhawke - Back of the van.
Jag tror den heter/stavas så iallafall.
Den spelas på radion rätt ofta och ger mig vibbar av 80-tal!

Ombyggnad och Leisha Hailey

För er som inte märkte det när ni surfade in på Brankelfnatt-bloggen idag så är den lite under ombyggnad. Jag bollar idéer med min html-kunskap och slutresultatet blir väl ungefär så här med lite småändringar.
Om du tänker på nåt spontant som borde ändras när du ser denna nya design , så säg gärna till, jag börjar nog bli hemmablind här!

Leisha Hailey kommer efter att sjätte, och sista, säsongen av The L Word, om jag har förstått rätt, spela rollen som Alice Piezecki i en spin off till serien. Jag längtar efter att få se den isåfall!



Jag har sett absolut sista avsnittet av den bästa tv-serien jag nånsin sett. Och jag har ändå sett alla avsnitt av Vänner minst en gång. Inte jättekul att behöva vänta ca två veckor på nya avsnitt, men en sak som är bra är att jag nu kan logga in på The L Word's hemsida utan att få en spoiler rakt i ansiktet. (Därför ser ni som sitter på Firefox förmodligen en liten widget som jag har letat fram. (Jobbar dock på att få den att sitta bättre)).

Blogginspiration

Det nya året har anlänt och jag läser Navids nya blogg för året. Det fina med den är att jag blev inspirerad att utveckla mitt bloggande. Även min kära vän Martin har nu startat en inspirationsgivande blogg
Jag vill med också vara duktig, och jag ska försöka bli så bra som möjligt. Jag ska göra den snyggare, jag ska skriva så bra som ingen annan nånsin skrivit (haha), och sen ska jag lägga ner tid på den.

När jag ändå är framme och tipsar om bloggar ska jag tipsa om lite andra bloggar jag läser:

Fiona
Ninnis första blogg
Ninnis andra blogg
Lisa J

m.fl.

Nu ska jag jobba på bloggdesign, ha det fint!

RSS 2.0