Gerilla-möbeltassande

Thom har sprungit runt i flera dagar och "tassat" alla möbler. Alltså satt såna där små kuddar under stolsben och soffor så de inte förstör trägolvet. Jag väntar på att han ska bli rastlös i tassandet och börja fästa dem under TV, perkulator och datormus. Han är nämligen på ett uppdrag: möbeltassar till folket!
Vilket fint jobb ändå, åka runt i Sverige och få landets möbler att glida fritt. Fem spänn på IKEA kan förändra ditt liv.

Samtidigt har min dag sett ut så här:

Jävla fucking dag

Tänkte säga jävla fucking stad

Men det är snarare jävla fucking jag.

Bara för jag glömde nyckeln och la en timmes bussfärd och 13 spänn i sjön, virrade runt på biblioteket, fick huvudvärk av förkylningen, och säkert mer än så. Ha det!

I en lägenhet på Ängö

Tänkte jag skulle visa lite bilder på hur lägenheten såg ut när vi först fick den, och ungefär hur den ser ut nu. Dock är det mycket kvar att göra så får väl uppdatera med fler bilder sen, men ändå!

Toalett med och utan pingvin-draperiet


Sovrummet. Vi har skrivbord under sängen nu, där ska datorerna stå.Oja, utsikt över Ölandsbron!

Kök/VardagsrumWinnerbäck på TV för det var enda DVDn jag hade med mig ungefär. Och ja, Thom har köpt ny TV för den var tydligen billig. Samtidigt köpte sparsamme (läs: snåle) Lisa både mp3 och kamera. Men det var fint.

Tralala lilla molntuss, kom hit skall du få en puss

Dagens stora fråga lyder: Vilken buss ska jag ta? Åker "hem" till Kalmar någon gång idag, back to the wild utan dator och internet, men jag kan inte bestämma mig för när jag ska åka. Det är ett mysterium som löser sig med tiden.

Jo, som sagt kanske det blir en liten minipaus nu eftersom jag inte har nån aning om när jag kommer sätta mig vid internet nästa gång. Kanske blir det rentav imorgon, jag vet inte, detta är också ett sånt där mysterium jag sitter på.

Hur som helst, tills dess kan ni titta på allra bästa Kringlan med världens sämsta engelska! (Och glöm inte att Californication säsong 3 har börjat komma!!)

Spexiga bilder och lite sånt

Igår beställde jag och Thom bredband till vår lägenhet. Det innebär att det kommer ta 3-5 veckor innan vi får det. Nu sitter jag hemma i ett halvtomt rum i Torsås och grämer mig lite grann (haha).
Och min kära Johanna är (antagligen) i Australien nu med sin kära Emma. Men som tur är har de skaffat en blogg vid namn Australia Calling där jag väntar på en uppdatering! Så länge kan jag gotta mig i lite spexiga bilder.Att lätta på hjärtat om TV-tankar

Jag åt lunch till Antikdeckarna idag. Det är ett fint program tycker jag, men det finns ett himla störigt moment i slutet av varje avsnitt. Jag orkar inte berätta om varför "gästen" alltid säger så men så här säger han alltid: "Även om jag gissar fel går det till ett bra ändamål ändå" (välgörenhet).
Och visst, det är väl jättefint att Antikdeckarna skänker lite pengar om gästen gissar fel, men man behöver inte prata om i varje avsnitt hur bra det är. Herregud, Sverige is turning American i den bemärkelsen att jag inte längre kan se Extreme Home Make over eftersom någon alltid börjar gråta. För det är ju så himla synd om familjerna och det förstår man ju inte om inte alla andra i programmet tycker synd om dem hela tiden.

Såja, nu fick jag det sagt. Nu kan jag slappna av och åka från Thoms Smedby-hus till lägenheten. Där har vi varken kabel-tv, dator eller internet. Åh, man kanske skulle ta och läsa lite istället! (Fast jag ligger efter som fasen i bloggläsandet!)

Ängö here we come!

Igår fick jag och Thom en lägenhet i Kalmar! Vi ringde 30 min efter annonsen kommit upp på internet och vi fick åka och kolla på den direkt. Vi tog den snabbt som attans efter rundturen eftersom det var en annan snubbe som också ville ha den, och det var först till kvarn. Det är Rasmus Elms gamla lägenhet och eftersom jag inte är fotbollsintresserad vet jag inte om folk i resten av Sverige vet vem han är.
På tal om "kändisar", glömde nämna de jag och Johanna såg i Göteborg: Kitty Jutbring, Sissela Benn (hon som är Filippa Bark), Jonathan Unge + några fler mindre kända. De kändaste var ju inte jättekända de heller, men jag gillar dem!

Så, det är inflyttning för oss direkt så ska in ikväll och mäta och ha oss. Fasen va nice!

Dåliga ord och ingen mening

Det är så himla tråkigt att läsa om folk som ursäktar sig för dåligt bloggande men det var lite det jag tänkte göra nu. Det är himla mycket nu. Eller kanske inte egentligen, men mycket skola iallafall. Läser tjocka böcker, har webcam-möten och skriver rapporter om vartannat. Sen tittar jag på Skins och jag har knappt ens lyssnat på nån bra musik på en vecka!

I fredags var jag och Johanna i Göteborg och festade loss. Om mindre än en vecka åker hon till Australien för ca ett år och jag och Fia funderar på att skippa Göteborg och Håkan Hellström denna helg eftersom det blev så dyrt.

Men hur som helst, jag återkommer när jag har nåt vettigt att säga för det har jag inte precis nu.

Ojaja en sån onsdag

Idag har jag varit duktig! Suttit på Kalmar högskolebibliotek och läst studentlitteratur för fulla muggar! (Eftersom jag inte hunnit få bokjäveln jag beställt och för att de endast hade två (!) referens-ex).Så nu är jag full med information om hur man kan utforma webbsidor, e-handel och yttrandefrihet, ojaja!

Tycker därför att det är dags att unna mig ett avsnitt av Skins. Eller kanske till och med Weeds. Tanken var att jag skulle på Friskis-pass om en halvtimme men jag var på ett igår och det var det gamla sommarpasset som alla som var där redan kunde så jag tänkte att jag väntar till nästa vecka då nya passen börjat gå. Har träningsvärk i mage och armar och allt, ojaja (igen) och jag är sjukt godissugen, ojojoj!


Förresten så älskar jag ljuset i den här bilden på mig och Fia! Johanna är fotografen.

Lyssnar på gammal musik

Snart mer väster ut än vad jag förtjänar 
Och det är så tydligt att jag kommer gå ner mig

Om sakernas tillstånd...

"För det första är jag redan gift. För det andra kan man omöjligt vilja gifta sig med mig om man inte känner mig."

Jag har kollat på den lilla filmen "Om sakernas tillstånd", som handlar om bandet Svenska Akademien. Jag har haft den ett tag men aldrig tagit mig tid innan, och nu sitter det en familj på nedervåningen klistrade framför någon fotboll jag inte lägger mig i. Jag har väl också delvis tänkt att den skulle vara som t ex Timbuktus film med lite kul klipp om Childman och hans kortnummer, men Om sakernas tillstånd var så mycket bättre än så. Citatet ovan är iallafall en kommentar från Sture, han som jag var lite förälskad i innan. Men nej, jag ville inte gifta mig med honom, haha.

Min slutsats är att Akademien är ett jäkligt komplicerat band. De verkar ha så rätt på alla områden, vad gäller materialism och liknande, men samtidigt är det jäkligt svårt att leva upp till allt. De snackar om att utsidan inte spelar någon roll överhuvudtaget men samtidigt skulle jag nog säga att de har ett typiskt utseende för deras musik, så nån slags planering vad gäller kläder har de ju. Men de är så jäkla coola när Titti snackar om att hon skiter i om hon svettas som ett as på scen för hon vill bara ha roligt. Akademien är så kluriga att jag var tvungen att pausa mitt i och skriva ner detta.
De har så mycket vettigt att säga och jag ser helt klart upp till dem. Om jag såg någon av dem på t ex stan skulle jag så himla gärna berätta för dem hur duktiga de är, men det vill de ju inte heller. De vill inte ha kändisskap, det blir en jäkla paradox. Tänkvärt är vad det är! Önskar de kunde skriva en bok, jag skulle mala igenom den direkt.

Tänk om livet vore ett montage
En bättre värld av Svenska Akademien
Som soundtrack
Sopbergen, konsumtion, allt, blir bättre
Så härligt det hade varit
Om det hade varit så lätt

Tjejkväll hemma hos Lisa


Först Fia, Johanna och Elin på studsmattan, efter hembakad pizza!

Jag med en helt vanlig pose i trädgården

Sen Fia och Johanna med chips, Lisa, Stockholm Boogie och Brokeback Mountain iklämda i mitt rum.

Ett enda ont ord om dig...

Det fanns ett test på facebook
Vilken Håkan Hellström-låt är du?
Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig
Är jag tydligen

Association inspiration

Ibland undrar jag
Minns du sånt jag älskar att tänka på?
De tankar som handlar om dig
Har du likadana?
Minns du när du sa att du faktiskt gör det?
Du sa att du kommer ihåg allt
Men nej, just den gången minns du nog inte
Men kanske minns du iallafall något

RSS 2.0