I Brankelfnatts hörlurar - Laleh

Jag har hatat henne men ikväll älskar jag henne - Laleh! Hörde henne för första gången när hon spelade på P3 Guld för nåt år sedan. Tror det var hennes första tv-framträdande och hon spelade låten "Han tuggar kex". Har inte hört låten sedan dess men den var hemsk, riktigt hemsk. Kanske gillar jag den idag, jag får kolla upp det.
Lalehs nya album är dock jättebra! Min favoritlåt är låten Bjurö Klubb och du måste lyssna på den nu!

Mobilteknik

För något år sedan läste jag att man genom bluetooth eller liknande skulle kunna se vad folk runt omkring sig (tex på bussen), lyssnar på för musik och sådant.
Finns det ännu? Tänkte att tekniken borde har kommit så långt ungefär nu. Eller?

Dagens funderingar

  • Mamma vill att jag ska bli läkare för att hon tycker att jag är smart. Det tänker jag inte bli.
  • Jag önskar att jag läste mer böcker.
  • Jag vill lära mig brodera.
  • Jag ska göra kollage.
  • Jag vill ha en hobby att vara bra på.
  • Jag ska komma på något att göra på lektionerna för Hållbart Samhällsbyggande. Något vettigt kan man ju göra med den tiden iallafall.
  • Ni ska inte tro att det är lätt att ändra bild på listorna! Tack Martin för hjälpen, och grattis på hans födelsedag också!

Fuldesign

Jag har förälskat mig i Fuldesign.se. Så här skriver de om sig själva:
"Fuldesign är en Stockholmsbaserad designgrupp som har funnits sedan våren 2005. Fuldesign är design för alla som inte känner att de är perfekta och passar in i den påklistrade total-make-over-världen där man måste ha ett perfekt hem, utseende, liv och ekonomi för att få vara med."
Allmän provokation

Då var sportlovet över. Min kropp har visserligen redan tagit studenten, jag är redan där, och jag behöver det för annars dör jag.

Och som vanligt var P4 på när vi åt middag idag och som vanligt var det finska nyheter efter klarspråk (nyheter på ett litet enklare sätt ni vet, haha) och jag höll på att bryta ihop. När undersökte SR senast intresset för nyheter på finska? Var det inte på 70-talet det kom hit finnar och var inte det längesen? Var det inte på 90-talet det kom en hel massa andra utlänningar som inte var finska? Sänder vi bosniska nyheter?

Visserligen kan jag välja att bara stänga av radion eller byta kanal, men jag tycker ändå att antingen sänder de nyheter på alla språk, eller bara svenska (engelska kanske?). Jag menar om så många finnar vill höra nyheter på finska så finns ju alltid internet.

I Brankelfnatts hörlurar - Cobra Charlie

Det råkade komma en Cobra Charlie-låt när jag satt här och lyssnade på musik och jag insåg hur bra det verkligen är. Lyssna på Information och titta på videon. Riktigt härligt småilskt påhitt av Navid Modiri. Och ni vet väl att Navid är geniet?
Dock lyssnar jag oftast hellre på Navid Modiri och Gudarna, men man måste variera sig ibland!

SportlovsbilderMin nya lampa som jag fick av mormor och morfar så länge jag är rädd om den. Den var min mormors mors!
Älskar också mitt tidningsställ jag köpt för 20 spänn! (Och ja, jag har en dammvippa på hyllan och jag vet att det inte är normalt)Hittade en söt liten duk i min så kallade brudkista, och Bambi-spargrisen i guld är en av mina favoritsaker! Har haft den så länge jag minns.Klockan till vänster har inga batterier så den står på halv fyra tills jag orkar laga det. Sedan min Cobra-telefon och läskburkspennställ jag gjort själv.Ingen kan väl ha missat snön - så här ser det ut utanför mitt fönster!Igår bakade jag Cookies och idag blev det frukostmuffinsen på bilden!

Eventuellt blir det mer bakning i veckan eftersom mamma har kommit över sjukt massa ägg som nu befinner sig i vårt kylskåp. Ikväll ska jag till KM, och om någon vet nån nice loppis i Kalmar-området så säg till, jag vill loppisshoppa!

Tinnitus och guldkoppar

Jag har kommit på en ny anledning till varför jag känner mig yr om dagarna: tinnitus! Jag och mamma har lekt House idag och kommit fram till detta. Ända sedan lektionen vi hade om tinnitus har jag letat efter symtom och det är inte omöjligt. Det piper i öronen om kvällarna, jag får lock ibland och jag blir yr pga att balansen blir sämre.

Idag köpte jag en lila tröja för 15 kronor. Jag tror det kommer bli en lila vår.
Och på alla hjärtans dag fick jag nåt jag pratat om länge av Thom. Sex guldiga koppar med tillhörande guldfat! Jag ska dricka ur dem i höst i vår lägenhet.
Ska försöka ta ett bra kort på mitt rum imorgon som fått nygammal fåtölj och lampa.Hjärnan faller sönder och jag har blivit hopplös

Som ett litet tillägg på det jag skrev för en stund sen vill jag bara säga att jag känner mig fruktansvärt understimulerad i skolan för tillfället. Det enda som känns lite vettigt är Virtuella Miljöer-kursen, sen är resten BLAH! Det skulle kunna vara lärorikt men lärarna verkar ha fått en släng av "gör alla kurser tråkiga-sjukan".

Därför känner jag för tillfället ett stort behov av att lära mig saker. Det känns som min hjärna långsamt ruttnar sönder och jag vet inte om det värsta är att jag tror att den gör det eller att den faktiskt gör det på riktigt.

Imorgon ska jag och mamma till Karlskrona så jag funderar på att köpa en bok om något lärorikt där men det känns också som lite slöseri med pengar. Kan man på ett effektivt sätt lära sig saker på internet eller liknande? Hjälp!

Jag är desperat nog för att plugga in saker och göra prov åt mig själv. Och då måste jag säga att jag är fruktansvärt desperat!

Att pysseljobba

Jag skulle vilja jobba med något pyssligt när jag blir stor. Det spelar inte så stor roll vad jag gör så länge jag får sitta vid ett skrivbord, eventuellt med en dator, och pyssla. Jag vet inte vad det finns för jobb där man pysslar mycket med saker men om du vet något så tipsa mig gärna.

Med ordet pyssla vet jag alltså inte exakt vad jag menar, men det får gärna innebära att skriva in viktiga möten i min kalender, märka saker med färgpennor, gem eller ordna papper i en pärm. Jag kan tänka mig att sätta upp massa bilder och liknande på en anslagstavla och ha en massa projekt på gång som ligger i olika mappar i olika färger. Jag blir grymt exalterad av att tänka på det.

Nu när du vet lite mer om vad ett pysseljobb innebär - vad borde jag jobba med?
Och nu när det är sportlov ska jag lägga ner en massa tid på att klura ut det. Jag kanske skulle börja scrappa, baka eller göra något annat med händerna, jag vill lära mig det. Mitt sportlov blir ett hobblov istället.

Puss puss på min lilla dubbelfitta

Jag har blivit engagerad i Pang Pregos diskussion om konstiga ord som finns i T9 på mobilerna. Är det inte väldigt konstigt att "dubbelfitta", "negerhora" (dock inte bara "hora"), "zigenarpack" och "stålmusfitta" finns med i T9?
Någon borde ha som arbete att bestämma ord som ska och inte ska finnas i den ordlistan. För om man nu skulle behöva skriva zigenarpack (jag har svårt att tro att så många använder det ordet) så kan man ju faktiskt lägga in det ordet själv.
Dessutom finns "självmordsbombare" med, men inte "världsfred".

BTW älskar jag att solen lyser utan ett moln på himlen idag. Var nyss ute och gick med Ninni och ute och går är jag bara när jag är kär i dagens väder.

Hjärnaktivitet i duschen

Något jag stör mig på är när jag duschar har jag tusen tankar om en sak i huvudet.
Jag kan formulera mig väl för mig själv men jag kan inte skriva ner det när jag duschar.
När jag blir stor ska jag lösa det så att jag kan skriva även när jag duschar.
Om jag löser det med nån slags plast eller diktafon kan bara tiden utvisa.

Den hypokondriska skvallertanten

Nu har jag insett det - jag är en skvallertant. Jag är lite som Alice i The L Word när hon får reda på att (OBS Spoilervarning!) Jenny och Shane blir ihop. Min vän Johanna har tittat lite på serien men inte allt som jag har sett. Ändå kunde jag inte hålla mig från att diskutera (OBS Spoilervarning!) den gravida tjejen med skägg.
Måndag är dagen då jag får se nya L Word-avsnitt, tisdag är dagen då jag kämpar så gott jag kan för att inte avslöja för mycket. Men det skiter sig alltid.

En annan sak som är väldigt mycket jag är att vara hypokondrisk. Kanske inte så allvarligt så jag springer till doktorn hela tiden (jag har ju en sjuksköterska i hemmet!) men tillräckligt för att gå runt och tycka synd om mig själv lite då och då.
För två veckor sen ungefär var jag dödligt förkyld och förra veckan gick jag runt och mådde illa.
Illamåendet målade jag upp som vitaminbrist, följd till förkylningen, dålig syn, och till och med diabetes!
Till råga på allt detta hade jag ont lite överallt också - stack mig på fondue-spettet i handen, träningsvärk, brände mig på öronen av hårfönen, trött, torra läppar, skoskav.
Som ni kanske förstår är det alltid nåt fel på mig och det är bäst att ni vänjer er för jag trivs med det!


En reunion sitter fint

"Hi. We're blink-182. This past week there've been a lot of questions about the current status of the band, and we wanted you to hear it straight from us. To put it simply, We're back. We mean, really back. Picking up where we left off and then some. In the studio writing and recording a new album. Preparing to tour the world yet again. Friendships reformed. 17 years deep in our legacy."

Denna text stod idag i ett mail från Blink 182. De kommer antagligen släppa en skiva redan till sommaren och som sagt är det bra eller dåligt? Jag antar att det är bra, speciellt om de får för sig att komma till Sverige och spela om de åker på turné. Ska spara pengar till en konsert redan nu!
Eftersom jag visade en bild på dem igår får det här blogginlägget vara utan.

Blink 182 - reunion inatt!

Min vän Oscar har skvallrat om att Blink 182 kommer återförenas inatt kl 2 svensk tid på Grammy Awards. Vet inte vad mer jag ska tillägga, tycker det säger allt. Jag vet inte om jag gillar det eller inte men en sak är saker - man slutar aldrig älska Blink 182!


Våren är till för datorspel

Mitt nördiga jag har varit upptagen med TV-serier ca ett halvår men jag börjar få andra planer för våren...
Först och främst ska jag förmodligen spela klart Grim Fandango, dock tyckte jag inte att det var lika kul som t ex Monkey Island. Jag gillar apor och isolerade men kul karaktärer mer än spanska skelett.


Sedan läste jag i Rocky om ett nytt peka-klicka-spel vid namn A vampyre story och jag blev himla sugen på att testa! Den fick trots allt 4/5 som betyg och recensenten skrev att det fick honom att tänka på Lucas Arts. Och jag älskar Lucas Arts.

För det tredje släpps snart The Sims 3, och som en trogen gammal Sims-spelare är det ett måste. Det var trots allt ca 10 år sedan jag först spelade det och det är alltid kul att följa utvecklingen av Sims. 19 februari om jag förstått rätt!


Vad vore teknik utan datorer

Jag tror aldrig jag haft ett riktigt nyårslöfte förut så jag ska kämpa för att hålla det. Inte bara för att må bra av att ha någon slags karaktär (för det har jag inte) utan för att jag verkligen vill flytta, nu nu nu!

För tillfället sitter jag i skolan och gör ingenting i väntan på lunch. Jag har ett permanent hål i mitt schema varje torsdag och det innebär väl oftast att man sätter sig vid en dator och låter tiden gå. Dock hittar jag inget kul att göra mer än att spela Dice Wars och det spelade jag i 1 ½ timme på webbdesignen tidigare. Jag måste hitta nåt att göra innan jag dör, jag ska iallafall hitta en bild att förgylla detta blogginlägg med...


Sådär nu ska jag bara avsluta det här och snart gå på lunch... Ha en fin dag!

Om man skulle ta och bli snål

Jag är från Småland så jag är av naturen snål och ännu snålare kommer jag bli under våren.
Inga onödiga utgifter är mitt och Thoms försenade nyårslöfte så kanske vi har råd med lägenhet i stan i Kalmar till hösten.
För efter tre år med Thom och efter 18 år i en liten sketen håla där jag aldrigs trivts är det på tiden. Tänkte bara dela med mig av det. Att vi söker boende.

En efter en kommer jag ifatt

Äntligen har datorn startat, och om den inte vill göra det någon gång mer så kopierar jag för tillfället över all min musik till min externa hårddisk. Bara för säkerhets skull.

Igår såg jag sista avsnittet som finns av Weeds och det var lite kul men jag längtar till nästa säsong som fasen! The L Word får jag bara se en gång varje måndag så jag funderar på vilken serie det blir härnäst - någon som sett Boy meets world? I stort sett ingen aning om vad det är, men jag kan återkomma när jag har sett den för att berätta vad det var.


Älskar att visa upp mitt hjärta på allmän plats

Det  är en jobbig jäkla dag idag för idag sätts tankarna om ens framtid om mer än tidigare. Som jag sa igår hade vi "studentmässa" idag och jag lyssnade på lite olika program, tog lite broschyrer... Nu sitter jag i sängen och försöker ordna upp allt.

Jag har gjort listor. En lista om vad jag kan tänka mig att läsa i höst (om jag inte ska jobba), och en lista om vad jag kan hitta på i jobbväg i sommar. En sak som Emelie sa på bussen fick mig att tänka i andra banor - läsa kurser!
Eftersom jag tvekar på att läsa i tex Jönköping eller Norrköping pga Thom vore kanske en möjlighet att läsa vissa kurser i Kalmar ett år till Thom är klar. Eftersom jag ändå inte kan bestämma mig så kan jag testa på lite av varje. Det finns ca 10 kurser som lockar mig i Kalmar, men inga program. Det ska jag tänka på.

Jag måste ta och skriva ett ordentligt CV men jag har huvudvärk och har varit småyr i en vecka snart så jag har ingen lust att göra något mer idag. Visserligen hinner jag imorgon då jag bara har två timmars idrottsdag. Sen måste jag lova mig själv - INTE KM IMORGON! Förresten så är jag inte ens sugen pga det där med att jag känner mig yr, men om det skulle falla mig in så ska jag INTE dit.

En studentmässa sitter fint

Imorgon är det så kallad studentmässa. Inga lektioner, bara information om högskolor och liknande. Jag tycker denna dag kommer lite för sent, iallafall en månad tidigare hade väl varit att önska.
Hur som helst har jag tre informationspass jag absolut ska lyssna på;

* Design m.m på Jönköpings tekniska högskola (Jag vill gå grafisk design och webbutveckling)
* Ekonomi & turism på BBS (Kalmar/Hultsfred) (Jag vill gå Music and event management)
* Design, reklam m.m på Kalmar högskola (Mest eftersom jag bor här nu och Thom också)

För tillfället är jag jättesugen på att gå i Hultsfred eller Jönköping, men samtidigt vill jag inte bo för långt ifrån Thom. Jag räknar inte precis med att få jobb i höst heller så jag känner mig nästan tvingad till att gå högskola i höst. Det gör i för sig inte så mycket men jag är inte säker på hur jag vill ha min framtid.

RSS 2.0