Jag är en omvänd vampyr

Nu smälter isarna och
Mitt hjärta gör alltid likadant som vattnet
Jag blir som Midori i Norwegian Wood, jag säger
"Vet du vad jag tänker på nu?"
Och sätter ord på fantasier jag skapar i ögonblicket
Jag slutar vara Naoko, jag
Slutar gå i mörker med tomma ögon

Jag går bara ut när det är ljust nu
Flyr in så fort mörkret lägger sig som
En omvänd vampyr
Och äter vitlök för att inte bli sjuk

"Du är fylld av onödiga tankar och bekymmer
Jag kan se det och jag ser
När du släpper allt för en sekund, det händer ibland och
Du ser mycket lugnare ut då men det varar aldrig"
Så lät det i mitt huvud, att du sa

Februarihimlen

När man lyssnar på Håkan Hellström
Låtar som Augusti i helvetet och Aprilhimlen
Och ser ännu en återförening mellan Hank och Karen i Californication
Jag tänker att jag klarar det inte
Men sen dansar en strippa på hans bil och min livsglädje är tillbaka

Sista februarihelgen

Insåg att det snart är mars och jag har spenderat nästan två månader på samma ställe. Fast Göteborg är ju min favoritstad så det är kanske inte mer än rätt. Jag skulle åkt till Jönköping helgen som var men Elin bröt benet och enligt Fia måste det vara ödet att hon skulle komma till mig istället. Så i fredags drack vi vin hos mig och sen tog vi med boxen till finaste huset i Torslanda.

Ovan: satans fin utsikt (och satans fin tjej). Under: Hattfest


Oskar drack upp allt vårt vin och beställde taxi till Sticky Fingers. Där dansade vi massor och sen spelade vi plocke pinn och sen somnade vi. På lördagen lyckades jag och Fia ta oss på glitterfest hos Frida men vi var så trötta att vi aldrig tog oss ut på klubb. Efterfest direkt efter förfesten typ.

Magiskt

Och alla drömmer om fåglar även du även jag
Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn
För Vasastan är som Chinatown

/Håkan

Oinspirerat

Har lovat mig själv att aldrig ursäkta för dåligt bloggande. Istället kan jag till exempel berätta om förra helgen istället. Fredagskvällen såg ut så att jag åkte till Anna och Frida och så åkte vi till människor från Emmaboda. Sen vidare till Röda Sten där jag sittdansade till dupstep och tyckte detta var en cool bild:
Sen så var det efterfest i Oskars nya lägenhet. Fint! I lördags sov jag. I söndags såg jag nog hundra tv-serier, jag minns inte riktigt. Igår fick jag linssoppa och semla och ikväll ska jag lyssna på massa podcast jag inte lyssnat på än. Kanske även läsa Håkan Hellström-boken jag köpte på lite bokrea.

Så himla oinspirerat det här var.

Kärleksvåfflor

I måndags bakade jag Alla hjärtans dag-muffins som blev så satans fina, och såg ut såhär:

Igår var vi fem stycken i Frölunda som åt kärleksvåfflor. På jobbet tidigare på dagen frågade en stammis vad jag heter och när jag svarade så sa han "fan va fint!" och jag tycker det var lite gulligt av en hantverkare.

Idag frågade de på jobbet om jag fått blommor men jag sa nej och de sa att jag borde satsa på någon av restaurang-gästerna. Jag visste inte vilken det skulle vara men de sa att de visste en som skulle passa mig. Nu är jag fruktansvärt nyfiken på vem de menar.

New Girl

Vill fylla min blogg med ännu mera snygga tjejer och den här bilden kan jag stirra på hur länge som helst. Jag vill ha Zooey Deschanels kläder och frisyr.

Bilden är från TV-serien New Girl. Den är fantastiskt bra, jag önskar det fanns obegränsat antal avsnitt men tyvärr är det inte så.

Hen

Den här bilden som jag hittade här alltså. Sjukt kul.

På torsdag är det podcast igen, jag har väntat hela veckan

Måndag - Institutet i P3 som sändes i helgen
Tisdag - Crazy Town
Onsdag - Till slut kommer någon att skratta (TSKNAS)
Torsdag - Filip och Fredrik
Fredag, lördag, söndag - ledigt eller Tankesmedjan

Så ser min vecka ut i podcast-form. Fast några fler hinner jag nog med.

Norwegian Wood

Måste bara säga att jag aldrig läst en bok så snabbt som jag läser Haruki Murakamis Norwegian Wood. Den är inte slut än och jag vill inte heller att det ska ta slut. Men när den väl är slut ska jag se filmen och jag kommer säkert hata den för att den inte är lika bra som boken.
Det kanske är helt ointressant för alla andra att veta, men den får nästan mina synapser att ta nya vägar så att jag kan se saker på annorlunda sätt. Nu kan jag inte sluta tänka på att jag vill titta på fullmånar mörka kvällar, och jag tänker på att vandra i berg och sitta på balkonger och titta på eld. Jag vill se en himmel fylld av rök.

Köpte förresten boken lite på chans eftersom jag fick presentkort i julklapp. Frågan är nu om jag ska våga mig på den stora IQ84-trilogin också?

Allt vi nånsin drömt om

Känns som nånting tinade inuti mig så fort det blev februari. Som att jag kunde försvinna från bloggen, från fiktionen, ut i verkligheten. Förra veckan hoppade jag av bussen från jobbet nere vid hamnen för att följa efter röken som var så vacker mot himlen. Det var svinkallt och jag tänkte att den bästa julklappen var touch screen-vantarna som Mollie 7 år gav mig. Perfekt när man vill fota exempelvis Älvsborgsbroar och Eriksbergskranar.I fredags mötte jag Johanna vid den stora porten in till Nordstan och vi flydde till Andra Långgatan och tog igen de två månader vi varit ifrån varandra. I lördags åkte vi till stan och jag köpte en BD-pin av Daniel Gilbert och sen åkte vi hem och färgade varandras hår och klippte av de festivalarmband som fanns på armarna. Nu känner jag mig naken men det går väl över.

Efter vår mini-makeover hamnade vi hos Anna i den fina lägenheten och efter några öl stod vi i trapphuset igen tillsammans med Oskar. Han såg till att vi inte frös ihjäl i kön in till det nya stället som var jättekul. Där dansade vi hela natten tills vi var så trötta att vi somnade.

RSS 2.0