Taggad

Tänkte lägga upp lite bilder jag taggats i och så. De senaste månaderna. Nästan alla är Annas.


Den första maj åt jag pizza med händerna i Vasaparken. Sen målade jag Mad Men på ett stort vitt papper. Och Johanna och Johan var här och sov hos mig. Det var en fin valborg.

Jerry fyllde år en gång så jag drack rödvin på Alexandra och Robins balkong. Sen minns jag att vi mellanlandade hos Anna och försökte komma på vart vi skulle. Vi hamnade på Jazzhuset där Gnucci Banana var och det var svettigt där inne. Jag och Anna åt på Vasagrillen och jag tappade falafel på gatan och en tant satt bredvid och pratade om hur hon ville röka gräs. Och: "det är bra att du har rosa jacka för då känner jag igen dig även utan glasögon". (Alexandra tycker det är kul att jag minns såna här grejer så känns värt att berätta allt till hennes bild).

Parentes: Satt i Vasaparken även dagen efter den här kvällen. Det var svettigt och vi letade efter pizzerian. Satt på min filt en hel dag och fick sedan glass hos Anna som hon köpt för sina pantpengar, efter att vi fixat hennes disk.

Jag och Anna åt finfrukost i väntan på att Johannes skulle återuppstå från fredagsnatten. Vi körde senare till Hässleholm och Siestafestivalen och jag drack tusen liter vin och lyssnade på "Jag har vart vilsen Lisa" från festivalbesökare.

Här var jag hemma hos Anna och drack Eriksberg och ville inte till Henriksberg utan drog ut med Johannes på Clooneys och Maskinens efterfest. Blev av med min plånbok men fick tillbaka den veckan efter.

Här är en annan av Maskinens efterfester, Villan den gången. Ser så jävla konstig ut men gillar det på nåt vis. Det är okej.

Göteborgsgata i fönstret

Har två gatstenar i mitt fönster och jag tror jag hatar en av dem lite grann. Vill bara ha en, jävla tvåsamhetsgatstenar. Kanske slänger ut en från balkongen sen och kramar den andra hårt. Måste bara minnas vilken som togs först.
Vill slänga ut mattan i köket också när jag ändå håller på, men jag låter bli för den är inte min. Och jag tänker på att elda tyg men det är inte värt det.

"Att vara ensam och att känna sig ensam är två olika saker"

För ett tag sedan, i inlägget "Verkligheten", försökte jag beskriva något som jag aldrig verkar förstå. Och nu har jag börjat läsa boken En dåre fri av Beate Grimsrud och igår läste jag något i den som fick mig att haja till. Det var exakt samma sak och det gör mig lite lättad att det inte bara är jag men också lite rädd med tanke på vad det är för bok. Så här skriver hon och så här tänker jag med...

Helgen vecka 33

Jag hade en fin helg. I fredags gick jag först ut och åt med mamma och pappa på en turkisk restaurang. Sen drog jag till Anna som bjöd på en drink och sen drog vi till Avenyn där jag snubblade på spårvagnsspåren och krossade två ölflaskor. Men jag var glad ändå för jag fick dansa till Maskinen. Sen iväg till Villan och Anna ville shotta men jag ville dansa mer, och så blev det in till stan igen där en flicka grät vid Hagakyrkan och vi skickade iväg henne på en spårvagn. Jag tog en gatsten och åt en burgare och somnade hur fint som helst innan solen började gå upp.

I lördags gick jag runt på Kulturkalaset och på Liseberg och sen tänkte jag gå och se Baboon Show men jag åkte hem och sov istället. Igår började jag dagen med hotellfrukost med mor och far och jag bara fortsatte vara trött. Nu är Kulturkalaset slut och det är ju lite tråkigt men nu kan jag vila ut igen.

Way out west 2012

Jag har inte hunnit skriva om Way out west och det vill jag göra så det gör jag nu.

Jag gick bara på lördagen men det kändes som en fest flera dagar eftersom jag hade besök av en skåning som gör mig himla glad. Vi dansade till t ex Looptroop, Miike Snow och Kraftwerk och vi köpte jättemånga öl i baren som alltid är dyra på festival. När det var slut i Slottsskogen fortsatte jag springa runt hela natten inne på Nef och jag kom hem med en jeansjacka som inte var min, som jag var tvungen att lämna tillbaka veckan efter. Och det var så himla trevligt.

Här lyssnar jag och Henrik på King Krule:
Och här är Ninni, Alexandra och Jerry!

Augusti i helvetet/Hela augusti är så underbar

Vill blogga men jag gör så mycket annat. Det är Göteborgs kulturkalas så har haft kul i stan hela veckan. Fast inte ikväll för jag är så trött i benen så har nu legat i sängen och lyssnat på livepodden med Filip & Fredrik i nästan två timmar. Resten av veckan spenderar jag förhoppningsvis också på andra ställen än i mitt rum men sen återkommer jag nog.

Var glada för min skull, inaktivitet här betyder liv på riktigt. Det är när jag är aktiv här som jag inte gör något vettigt och jag vill så gärna vara vettig. Jag trodde augusti skulle vara dåligt rakt igenom men den bara råkade börja så och nu är jag på nåt sätt glad för det är sant, det som jag och Markus Krunegård säger: Hela världen är så underbar bara man får ett svar.

Det flammar upp snabbt och så brinner det ner

Eller jo förresten
Det får gärna finnas glitter i min säng
Om det är av den fina sorten för
Jag orkar bara inte elda med papper mer

Inget glitter

Igår bäddade jag om min säng
Nya lakan och jag hoppas på att aldrig mer få se
Ett endaste litet glitter mot min hud igen
Ett sånt som liksom bara gömt sig kvar

Från hud mot lakan och
Sen lakan mot hud
Inget mera glitter, bara jag här nu
Ingen annan får

The rose will decay

I gave you all but you just kept me burning
You just kept me burning on and on

/Adept

Blickar (inte så) långt fram, framöver

Jag skrev en sak i ett inlägg jag kallade Mellanperiod för snart ett år sedan och jag tänker ofta på den för den säger det jag tänker på så få rader...

Augusti är inte slut ännu men sommaren är nog det
Återgår till verkligheten eller
Återgår till fiktionen
Skriver ner sånt jag kommer glömma
Skriver ner för att överleva

Bara på väg nånstans hela tiden
Mot sämre tider och jag kan inte stoppa det
Blickar framåt och tänker:
"Jag får inte blicka så långt fram, framöver"

Första augustijävel

Ibland är livet bara så jävligt. Som det är i augusti och det är den första idag. Jag orkar inte.
Min semester är slut och jag berättar om den en annan gång.

RSS 2.0