Jag älskar P3

Jag har länge haft en liten förälskelse i P3 men nu tror jag det har övergått till kärlek. Jag älskar Morgonpasset med Martina, Kodjo och Hanna, jag älskar Brunchrapporten, Kvällspasset och Mammas nya kille. Christer med sitt gäng, Henrik Torehammar, och alla andra! Till och med mina favoritpojkar Navid Modiri och Markus Krunegård hänger där lite då och då.
Men framförallt älskar jag Pang Prego. Detta humorprogrammens humorprogram, som Christer skulle sagt, som inte riktigt varit sig likt sedan Jesper slutade men som nu kan få sig ett lyft igen med hjälp av vår kära Nanna.
Jag har verkligen gått över från egenvald musik i mp3n i öronen på bussen, i skolan, hemma, till P3 dygnet runt.
Jag älskar dig P3!

Minipajer till picknick

Jag har gjort minipajer med ädelost ikväll. Jag och Thom ska äta dem på torsdag men jag har självklart provsmakat och de var jättegoda!

Ingredienser 16 st
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kvibille riven ädel
1/2 dl rostade solrosfrön






Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.

Förra veckans ståhej

Jag har två månader på mig att lära mig någorlunda tyska. Minns grunderna från grundskolan men lite mer än så hade varit bra. Anledningen till detta är mitt sommarjobb på turistbyrån i Bergkvara. I will do it! (hur säger man ens det på tyska? Ich soll ...? haha nej) Önska mig lycka till iallafall, Viel Glück Fräulein Lisa!

Och häromdagen köpte jag studentklänning med mor min! Konstig bild på den nedan men det gör inget. Studentmössan på och mina skönaste finskor, snart är det fest!
Trodde aldrig jag skulle köpa en vit klänning (jag passar inte i vitt egentligen, jag blir så blek då), och jag trodde inte heller att jag skulle köpa den på MQ. Men den är fruktansvärt skön.

Ett annat problem jag haft är att mina öron sticker utanför studentmössan likt ett troll. Jag har nu löst detta genom att ha mössan lite på sne med ena örat under och andra örat utanför mössan.

Dagen då jag köpte klänningen var dagen då jag fick jobb också. Det firade jag och mamma med fika på Baronen. Där åt jag en muffin som var mycket gulligare än den var god
.

Bästa dagen på länge

Min abstinens verkar nu ha gått över, och det gick ju snabbt och skönt
Så därför har det varit en bra dag idag
Jag fick jobb på KREAB 2-3 veckor
Så därför har det varit en bra dag idag
Men sen fick jag även jobb på turistbyrån
Så därför har det varit en bra dag idag
OMG på den du!

Så nu vet jag inte om jag ska ta båda eller bara turistbyrån. Det beror förstås på vad jag hinner. Det jag tänker på är dock att jag gillar pengar och för tillfället är i väldigt stort behov av det då jag ska skaffa lägenhet i höst. Så det vore perfekt med lite pengar då.
Kruxet med det då är att jag är så jävla lat. Jag älskar att sova och slappa. Men en sommar borde man klara eller hur? Ja, det måste jag göra!

Fler anledningar till varför det har varit en bra dag:
  • Jag har varit sysselsatt hela dagen
  • Projektarbetet är klart och ska lämnas in imorgon
  • Jag har köpt studentklänning
  • Jag har räknat ut hur jag ska kunna ha på mig min studentmössa utan att öronen sticker ut (jag sätter den lite snett med ett öra i mössa och det andra utanför)
  • Jag har köpt kuvertväska och ilägg till mina balskor

Jag har blivit en glad dödarrobot

Idag är jag med på Andreas Romans blogg! Han hade hittat en sida där man kunde "terminate yourself" (<---LÄNK) och sedan skicka resultatet till honom. Det gjorde jag och oj vad fin jag blev!
Så här skriver han om mig:

Skynet välkomnar i dag Lisa till familjen, en av de mest lömska mördarmaskiner man kan tänka sig. Med detta smittande leende tror man att man är säker, att just denna Terminator inte har kommit för att slita struphuvudet ur en.

Men där har man fel. Lisa ler fortfarande när hennes grepp om fiendens hals har släppt. Lurig är hon, denne glada Terminator.














Picknickplanering

Jag vill på picknick! I brist på annat att göra nu när min abstinens är som värst håller jag mig sysselsatt att planera en liten utflykt. Var i Kalmar kan man picknicka? Gärna där man kan grilla över öppen eld.
Mat:
Bra att ha:
  • Filt
  • Högtalarna till Mp3/mobil
  • Plastglas
  • Servetter

Abstinensbesvären

De senaste dagarna har jag känt mig helt konstig. Typ som att jag inte riktigt lever utan bara betraktar mig själv i livet.
Jag lever något oerhört i framtiden också.
Men nu vet jag varför jag sitter och drar i håret och mumlar för mig själv. Jag har inte kollat på TV-serier på HUR LÄNGE SOM HELST. Jag behöver Dexter nu, en portion Chuck till stackars Lisa! Visserligen har jag Anders & Måns-avsnitt o kolla på så får ta tag i det efter duschen sen.

Dessutom fick jag inget sommarjobb idag heller. Och jag har massa uppsatser att skriva som jag inte tänker göra ikväll. Ingen bra idé när man sitter och skakar och inte kan hålla nåt i huvudet mer än 10 sekunder.
Avslutar med en liten bild på mig och min pyjamas. Höga klackar att gå in innan balen också. Alltid nåt, eller hur?

Snåla Lisa snålar (inte) med film

Funderar på att se en film och plötsligt slår det mig att jag sett ovanligt mycket filmer och ovanligt lite tv-serier, för att vara jag, under lovet. Ser inget annat val än att vänta till säsong 3 av Dexter börjar på TV och till och med Chuck får jag nog ha tålamod med. Men som sagt, många filmer, dessa har jag sett:
  • Guldkompassen - Inte min typ av film, gillade den inte
  • Cube & Hypercube - Sett Cube zero innan och det är en ganska bra film-serie. Den är ful och ser gammal ut men den är ändå godkänt läskig.
  • Choke - SE DEN FILMEN. Jag har läst boken tidigare (samma författare som Fight Club) och inte förrän nu har jag tagit mig tid att se filmen. Den är sjukt bra.
Insåg att det inte var jättemånga, men som sagt ändå många för att vara serie-nörd! Och sen är jag lite snål också, i dessa tider då vi måste betala för sådan lyx. Jag sparar på det jag har så det håller längre helt enkelt.

Och har ni tänkt på en sak... Var inte Piratebay ganska mobbat för ett tag sen? Det var lite nördigt att använda och så där. Tror inte direkt det är så idag. För vissa är de till och med hjältar. Sug på den!

Åhlénshuset

Jag har hittat ännu en såndär meningslös men för stunden jättekul grej när man inte har något att göra! Googla "åhlenshuset" så hittar du det säkert.
Där kan man inreda sin egen lägenhet med, antar jag, Åhlens sortiment. Inte så mycket att välja på, men tillräckligt för att hålla en sysselsatt en liten stund. Här är mitt resultat...

Köket blev brunt och rosa!



Vardagsrummet är fruktansvärt vitt...



...Så det fick bli mer färg i sovrummet!



En liten muffin till en liten

Äntligen har jag varit och träffat Åsas lilla bebis så nu kan jag visa upp vad jag gjorde till honom!

Början på den + en liten diskett. Hann inte ta kort på den som struken men strunt samma!


Påsklov i parken

I tisdags hängde jag med tjejerna i klassen (minus Tova och Ida plus Magdis) mest hela dagen. Vi satt i parken vid slottet och mös och när det blev kallt drog vi till Krögers och käkade. Sen spelade vi kubb på Larmtorget och hoppade runt i ett tomt Kalmar.

Sofia, Elin och Magdis på lag

Jag, Johanna och Louise vann

Louise var påpälsad och Johanna i T-shirt mot slottsväggen

Kubb på Larmtorget. Tror jag och Johanna vann den också ;)

Jag saknar Jenny Schecter

Jenny Schecter är en av de bästa karaktärerna nånsin. Hon började som en vilsen liten tjej med sin pojkvän i storstan och slutade som kaxig och helgay, känd författare/regissör med fler fiender än vänner (och SPOILERVARNING död (på grund av det?)). Ville bara säga det. Saknar hela The L Word-serien också.

Ordning och reda i bloggosfären

Efter att ha fått fnatt på att min nuvarande blogg-läsare suger så har jag äntligen skaffat Google Reader. Teknisk som jag faktiskt ändå är fattar jag ännu inte riktigt men det lossnar snart. Har försökt importera alla mina gamla bloggar som man skulle kunna göra men som sagt suger den så kallade Blogmatrix Jäger så det gick åt helvete så nu gör jag det manuellt och det tar lite tid. Men förhoppningsvis är det värt det tillslut. För min gamla blogg-läsare (heter det ens så?) finns inte ens längre. Deras hemsida är död och man kan få noll hjälp. Hur hittade jag den? Hmmf!

Imorgon ska jag träffa mina kära klasskompisar (fast bara tjejerna) i Kalmar så håll tummarna för en solig dag! Skulle lagt in en bild på vad jag jobbat på i helgen men det får vänta till efter Thoms födelsedag. Istället får det bli en på när mina strumpbyxor matchade min kudde!

Och här är anledningen...

...Till att jag hoppades lite på en dotter till min kusin. Men den blev aldrig struken och nu är den sönderplockad med bara Hello Kitty-huvudet kvar. Hälften får leva vidare iallafall och Åsa får aldrig se den i verkligheten. Så nu får jag försöka komma på något mer pojkigt, hmm...



...Och så har jag sett klart andra säsongen av Dexter, one more to go (so far)!

Dexter, påsk och lite till

Det finns en anledning till att jag varit lite inaktiv på bloggen på sistone. Anledningen heter Dexter Morgan och är en sjukt bra tv-serie. Inte den bästa jag sett (den som följt bloggen sedan tidigare bör veta vilken det är) men den ligger klart högt i topp.
Jag har tre avsnitt kvar på andra säsongen just nu och förmodligen går jag och kollar på dem så fort jag skrivit klart detta.

 
Men fler saker har hänt sen sist. Min kära kusin Åsa har fått en liten son vid namn Isak! Jag hade tippat på att det skulle bli en Ida men så blev det inte. Gör i för sig ingenting alls förutom att jag gissade fel. Jag ska försöka visa senare idag eller i veckan varför jag tippade på en tjej.

Men nu har jag bara en sak kvar att säga; Glad påsk! Jag ska ha ett underbart lov nu för det behöver jag.

Musikaggressioner

Jag hatar musiken som spelas på radion för tillfället. Ibland kan den musiken funka, den går att lyssna på, jag får inte panikattack varje gång. Men visst är det så just nu; att man bara vill spy på radion när de spelar Pink, Kate Perry eller Lady Gaga dygnet runt? Pink var ju till och med cool för några år sen (eller så berodde det på att jag gick på mellanstadiet då).
Och inget ont mot kvinnliga sångerskor heller, jag lyssnar mest på det för tillfället, t ex Ladyhawk, CSS och Laleh. Jag önskar bara att de kunde variera sig lite. För är det verkligen nån som älskar den där jäkla So what-låten så mycket att den ska spelas typ hela tiden?
Dessutom kan man inte ens gå på ett friskis&svettis-pass utan att det spelas minst en låt av de ovan nämnda girlsen!
Fan ta min mp3 att vara sönder så att jag inte kan lyssna på lite normal musik i bilen (har t.o.m en adapter!). Fan ta bilen jag oftast får använda för att den inte har CD-spelare. Undrar om det är för krångligt att spela över musik på kasettband. Det kan nog vara värt det. Jag ska kolla upp det.

Spiraltrappan om igen

Jag har sett världen framför mig
Eller jag såg byn
Och den är väl min värld
Jag såg den tillsammans med en vän
På vår sotarbänk
Var vi Best Friends Forever

Jag kan inte sluta fundera
Kring bänken, oss, allting, du vet
Det är något som etsar sig fast
Något bisarrt
Om hur livet faktiskt är

Det är fascinerande hur
Jag inte trivs med de som är som jag
Kanske flyr jag från mig själv

Jag är inte säker på vart det gick fel
I våra hjärnor
Våra resonemang
Du sa att jag hade bra principer
Synd för dig att jag höll fast vid dem
Synd för mig att jag gjorde det

RSS 2.0