Minipajer till picknick
Jag har gjort minipajer med ädelost ikväll. Jag och Thom ska äta dem på torsdag men jag har självklart provsmakat och de var jättegoda!
Ingredienser 16 st
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kvibille riven ädel
1/2 dl rostade solrosfrön
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.
Ingredienser 16 st
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning
8 körsbärstomater
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kvibille riven ädel
1/2 dl rostade solrosfrön
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.
Kommentarer
Trackback