Le Love

Jag prenumererar på en del bloggar, en av dem heter Le Love. Den är fylld av kärleksbilder och -historier, och jag har en tendens att bara titta på bilderna då texterna inte intresserar mig lika mycket. Men idag läste jag. Det var vackert och jag kände mig tvungen att blogga vidare om det fina inlägget jag hittade.

"We are soul-mates that weren't meant to end up together. If we had started at the very beginning, we might have been together for a lifetime"

Så stod det. Så jävla vackert. Även om igenkänningsfaktorn inte var klockren så var den ändå hög.
Maybe in our next lifetime.

Efter programmering får man kaka

Snart är äntligen den här lilla programmerings-kursen i PHP från helvetet slut. Eller den kanske har ordnat upp sig så här i slutet men i början satt jag verkligen som ett frågetecken. Det gör jag lite nu också, men jag känner ju helt klart att en del saker har blivit mer självklara än andra.

På söndag ska vi senast lämna in vår blogg-applikation och hemtentan. Men den är svår. Tanken är att vi ska förklara kodstycken. Jag vet inte om jag inte får klistra in det här men jag ber ju inte om hjälp så jag gör nog det ändå:

 

$o = "<ul>\n";

foreach($m as $t => $l => $n) {

if($n == 1) {

$o.= "<li class=\"a\"><a href=\"" .$l ."\">" .$t ."</a></li>\n";

}

else {

$o.= "<li class=\"b\"><a href=\"" .$l ."\">" .$t ."</a></li>\n";

}

}

$o.= "</ul>\n";

 

Det där förstår jag inte riktigt. Vad är $o för jäkla variabel? Det går inte att testa koden heller så antagligen är det nåt fel i den som vi ska hitta också. Men om en vecka börjar den nya kursen. Kakan. Förhoppningsvis. Den handlar om formgivning och layout i InDesign och känns himla mycket roligare än det här.

Nästa år kommer också bara såna småkul kurser så jag tror, och hoppas, att detta är sista riktiga tråkkursen!


Jaja, nu fick jag det sagt iallafall. Skönt. Nu ska jag komma på nåt att äta till lunch. Och lyssna på P3 Populär. Och skriva lite mer hemtenta. Och sedan ha nät-möte med klasskompisar. Och sedan kommer min familj hit eftersom Thom fyllde år igår.

Mittemellan småarg och ursinnig

Jag vill inte klanka ner på folk som inte riktigt förtjänar det. Vill inte starta krig med folk jag inte har något emot. Däremot behöver jag få utlopp för dessa känslor jag fått efter en text jag nyss läst, så jag tänkte att varför inte skriva de här? Efter ett par minuters funderande kommer jag fram till att jag inte har något tillräckligt konstruktivt att uttrycka så jag skiter i det.

Däremot vill jag säga: Regeringen har antagligen större saker att tänka på än beach 2010. Det pågår grymma brott, miljöförstöring, och allt vad det är (även om Reinfeldts favoritråvara tydligen är falukorv (!!!)).

Aprilmåndag denna veckan också

Dagens tråkiga:
Jag är usel på programmering och önskar att den här veckan bara kunde flyga iväg, samtidigt som jag och min grupp får hela bloggapplikationen klar

Dagens roliga:
Deadlinen är framflyttad så jag är inte fullt så stressad längre
Antikdeckarna börjar på torsdag!

Spökdrömmar

Inatt har jag drömt om spöken, bland annat
En blond tjej som pratade med mig genom en spegel på en toalett
Hon visade sig inte vara farlig alls
Och visade i spegeln hur jag skulle se ut med andra hårfärger

Kanske krävdes det 14 år
Efter Mysteriet på Greveholm
För att jag skulle kunna vara avslappnad i mörker
Helt ensam
Kanske vågar jag se på Ghost Whisperer på kvällarna

Pratar med mig själv

Vi vägrade att prata när vi lyssnade
Och nu pratar jag med mig själv

Måndag mitt i april

Morgonen idag spenderades med två av mina klasskamrater - inlämning av vår uppgift som vi aldrig trodde vi skulle bli klara med och påbörjan av den nya. Sedan fick vi besök av kusinvitamin och hennes minimupp!

Jag fick också ett litet paket på posten - en liten teburk från Tradera som kostade 30 kronor! Två par strumpbyxor hann jag också fynda i stan. Regnbågsfärgade och svartvit-rutiga.


Andas med munnen

Sitter i soffan med (Thoms) laptop i knäet
P3 Populär genom hela lägenheten
Kommer sitta här hela dagen
Förkyld som ett litet as
Och alltför dålig på programmering

Funderar på om jag måste ta bort mitt påskpynt
Och om min plånbok ligger på polisstationen

Åh så god wok!

Måste dela med mig av min improviserade lunch häromdagen, blev rätt nöjd faktiskt! Först: koka en pasta, jag hade osttortellini. Sen: stek wokgrönsaker och lite vitkål (eller vad som finns i kylskåpet). Häll sedan på lite soya och krydda lite grann. Jag hade även i nån slags strimlade äggrullar jag lyckades fixa till.


Om och om igen

Två månader för tidigt
Är jag här igen
Den känslan
Är här igen

Två månader för tidigt
Precis som förra året
Och så fortsätter det
Om och om igen
Tills det aldrig tar slut
Det hinner inte
Året är för kort
Du påminner om alla årstider

Pärlprojekt

Min lilla Pikachu är nu klar och jag har gjort en diskett-tavla också. Men jag vågar verkligen inte stryka dem (för tillfället är de bara tejpade). Funderar på att köpa två ramar och sätta dem där och stryka när jag har samlat på mig tillräckligt mycket mod.Chokladbollbak


Thom och jag gjorde chokladbollar en kväll. Och drack te och njöt av att det är vår. Jo det är det faktiskt.

RSS 2.0