Mörkerroboten

Jag har ingenting
Jag har tiden men
Jag har ingenting
Jag är tom i känslor
Allting har jag redan sagt
Jag är tömd på väsentligheter
Min hjärna går på automatik
Jag är en robot bland propaganda
Som jag själv skapat
Jag har en istid, en dvala, framför mig
Fem månader minst
Av mig gömd i mig själv
Tills jag svämmar över
Men nån gång måste man göra det
Spelar musik, Passenger seat
Med mig som huvudperson I alla draman, tragedier
Som andra berättar om
Mitt tomma hjärta, hjärna
Jag vet inte hur man håller isär dem
Lär mig, lär mig!
Jag kan vara en lärling
Så länge jag får vara utvilad också
Men det är inte lätt
När mörkret jagar
Våra vilsna själar i hösten, vintern
Med mössan på
Försöker jag hålla huvudet i styr
Så tankarna kan bli konkreta
Men man måste vara skärpt
För att lyckas med det
Den röda tråden försvann för längesen

Från öst till väst

I lördags var jag i Göteborg och kollade på Navid Modiri & Gudarna tillsammans med Johanna. Vi hade riktigt kul, och eftersom de haft sina nya låtar på MySpace innan skivsläppet kunde jag sjunga med i de nya låtarna också!
Jag och en annan tjej stod och ropade på David då Navid säger: "Mycket tjat om David här!". Då började jag ropa på Povel istället, varav Navid svarar "Ja, och Povel också då!".
En annan kul grej var att Navid kände igen mig från förr, ja, jag är väl lite av en stalker men det får man ibland. Köpte en fin liten t-shirt också! (Se bild).
För tillfället väger jag vilket som var årets bästa spelning; Navid, NOFX eller Bad Religion? Det lutar sjukt nog mot Navid och gudarna! <3
Såå.. vad ska jag nu längta efter? JO! Tysta Mari och Millencolin i december, wihoo!


Angående kommentarer

Jag har lite av en fråga; Hur är det tänkt att man ska svara på kommentarer på bloggen?
Jag har tre teorier; Svara med en egen kommentar i inlägget, Svara genom att skriva ett nytt blogginlägg, Eller svara genom msn, bdb, eller personen i frågas egen blogg.
Jag tycker det är väldigt förvirrande!

I övrigt sitter jag på Ugglan, Kaggs lilla mediahus, och fixar animering och en tutorial till denna. Jag höll på att ta livet av både mig och Flash i början, men det har börjat lossna. Främst eftersom jag insåg att det är samma princip som Director :P

Men jaja, nu ska jag pilla med Svenska B-nationella-uppgiften! :P

Himlen lär inte hålla det emot dig baby

Sitter i sängen och dricker te och äter knäckebröd man köper på IKEA. Spelar Dice Wars och undrar varför det laggar när jag lyssnar på Navid Modiri och Gudarnas nya skiva. Den heter Allt jag lärt mig hittills och är sjukligt skön. Den har inte släppts än, men den finns att höra på deras MySpace. Det passar mig utmärkt med tanke på att jag ska till deras hemstad Göteborg på lördag och lyssna på dem live. Då är det alltid kul att kunna låtarna, och det kan jag nog nästan redan!
Om du har några tips på kul saker att göra mer i gbg, så vill jag gärna höra!

Gräset är inte alltid grönt
Himlen är alltid blå
Och så lite grå men det löser sig
När stjärnor och planeter visar sig
/Lisa

Strax dags för slagsmål men först kommer blåsljud

Punkpopreggaedrömmar

Såhär på hösten när mörkret kommer tidigare och tidigare börjar jag längta efter sommarens festivaler då man kan festa hela natten lång. Festivalerna börjar redan förbereda sig för den kommande sommaren, men själv oroar jag mig hur jag ska hinna med allt!
Det blir mitt sista sommarlov. Eller egentligen var sommaren som gått den sista, men ändå. Jag måstemåstemåste ha ett bra jobb i sommar, men hur ska jag då hinna med alla dessa festivaler?
Jag vill gå på Hultan, Öland Roots, Uppsala reggae festival, Emmaboda, samt många fler. Men hur!?

Så! Varför inte bara ha en festival med allt som behövs? Man kan ta lite från varje och kalla den Lisafestivalen eftersom den skulle innehålla allting jag söker. Där ska finnas:
  • Olika sorters band (NOFX, Markus Krunegård, Navid Modiri och gudarna, och annan mångfald)
  • Billigt öltält och billig biljett
  • Öland roots Krubb a dub-mat
  • Rassles sköna människor
  • Närhet till dusch (ev pool, sjö, hav), toalett och affär
  • Den ska vara liten och mysig
  • Lätt att ta sig till
Det finns säkert mycket mer man önskar sig, men där var en del av det. Man kan sammanfatta det som en Öland roots (liten, god mat, chilltält), fast med skönare människor, även andra sorters musik och så ska den inte vara så jävla svår att ta sig till!


En annan sak att berätta är att idag fixade jag gröna slingor, wihoo!
Lägger in bild på det senare tror jag :)


Höstfilosofera

Idag är en slappardag.
Känns som längesen jag hade det, men det är det egentligen inte.
Jag har ändå haft mycket för mig; målat naglarna, städat necessären, provkört farfars bil, samt läst lite ur svenska b-nationella prov-häftet.
Läste precis om en sak jag funderade på häromdagen...

Varför är vi så fixerade vid att hålla på med saker i kyrkan? Känns fruktansvärt onödigt att hålla på att döpas, gifta sig och hålla på när jag inte ens orkat konfimera mig eller på något sätt är särskilt kristen.
Men.. vart ska jag begravas?
Jag frågar mig själv; hur gör man i andra religioner? För jag vet inte om jag är så sugen på att begravas vid kyrkan. Inte för att jag planerar att dö, men ändå. Frågan går ju inte att undvika. Jag skulle hellre vilja begravas eller nåt nånstans där jag mer hör hemma.  Jag måste bara komma på vart jag hör hemma. Om jag kommer på nåt bra ställe får jag återkomma.
En sak är iallafall säker; jag tänker inte gifta mig i kyrkan, jag tänkte inte döpa mina barn i kyrkan, och jag tänker inte stödja att exempelvis mina barn ska sjunga i kyrkan på skolavslutningar. Inte för att jag är emot kristendomen eller något sådant, utan snarare för att jag är oengagerad, jag vet inget om den, och jag tycker bara inte att vi ska födas med en religion.
Var och en borde få välja vilken religion man vill anförtro sig till, själv orkar jag inte bry mig om någon. Men om jag skulle göra det skulle det nog vara buddhismen, som så många andra tänker idag. Inte någon slags extrem-buddhist dock, men lite grann sådär. De har en skön kultur liksom.
Men om man ska få välja religion själv måste dagis, skola och liknande sluta propagera för kristendomen. När jag var liten fick vi lära oss massor med psalmer, vi läste ur bibeln, hade en liten krubba som julpynt, med mera med mera.

Nu kände jag mig seriös, så härligt? Nej, jag vet inte, men ha en trevlig helg iallafall!

RSS 2.0