Dagens lilla uppenbarelse

Jag är ingen nattmänniska. Eller jo, jag är nog det så länge jag slipper gå upp tidigt morgonen därpå. Gör det mig till en nattmänniska då? Istället för morgonperson? För jag är absolut inte morgonpigg. Och jag är inte särskilt pigg om kvällarna heller men det beror oftast på att jag behöver gå upp tidigt förr eller senare (Tidigt kan vara allt mellan klockan sex och elva).
Jag gillar att vara uppe sent om kvällarna egentligen. Jag blir kreativ av det, jag blir full av liv om nätterna. Men bara så länge jag får sova hur länge jag vill sen.
Tänker jag rätt?

Mörkrädd i mars

Jag har nästan gjort det igen. Tagit sönder en teknisk pryl alltså. Idag vägrade min mobil starta på morgonen och jag fick smått panik över att jag inte skulle kunna lyssna på musik på bussen till skolan (för mp3-aset funkar ju inte heller). Men jag fick igång den. Men då var mobilfan urladdad. Vad är grejen med det? Så jag hann ladda den några minuter (den höll under hela bussresan) och så fortsatte jag smygladda den under webdesign-lektionen. Ska köpa nytt batteri så fort jag kan. Bara för säkerhets skull.

Anledningen till att jag sitter vid datorn och berättar det är för att jag nyss kollat på Dexter. Jag är ensam hemma och fruktansvärt mörkrädd. Jag är en sån som kan bli rädd för vad som helst, och jag vet att jag borde kollat senaste Chuck-avsnittet istället, men jag tänker se ännu mer Dexter så fort jag skrivit klart detta.

Och nu när The L Word är slut (och vi fortfarande inte kan vara säkra på vem som dödade Jenny) behöver jag en ny dag för nya tv-serier. Det blir alltså världens bästa Chuck och jag tror dagen blir onsdag. Chuck-dagen alltså! (Och alla andra dagar blir Dexter- och Reno 911!-dagar).

All denna mörkräddhet ger mig huvudvärk

Luftmadrass- och festivaldrömmen

Jag hade en dröm inatt. Eller snarare idag på morgonen när jag snoozade. Men ändå.
Jag befann mig på parkeringen mellan Baronen och muren i Kalmar och i träden hängde nyckelband och luftmadrasser. Allt kostade två kronor styck och mannen som sålde det tyckte att det var ett rimligt pris. Mannen var alkis och buddhist och berättade om sin religion (jag skulle ha buddhism-prov första lektionen). Mannen spelade även i ett band väldigt likt Slagsmålsklubben och jag fick följa med upp på scenen, som uppenbarade sig i hamnen, och dansa och ta kort på publiken. Jag skrattade och sjöng med i texten som inte fanns. Jag mådde himla bra idag när jag vaknade.

Vore det inte fint om det hängde luftmadrasser och nyckelband i träd? Och vore det inte fantastiskt med festivalsommar nu?

Broderi och Pac Man

Jag har som sagt alltså börjat brodera. För tillfället känns det som att jag gör något fel och förhoppningsvis kan jag isåfall reda ut det ikväll. Så här långt har jag iallafall kommit...


Har också gjort pacman-glasunderlägg i pärlor, check it out!


En sista notis: fick idag höra att jag har "attitydproblem". Om du nu sitter framför datorn och tänker: "hmm, Lisa kanske har attitydproblem..?", måste jag bara säga att NEJ. Det jag vill ha sagt är bara att människor kan ta första bästa ord som poppar upp i skallen och placera på närmast närvarande individ. Kom ihåg att alltid mena något om du ska säga nåt o nån.

Det bor en tant i min kropp

Jag börjar bli omodern. Pärlplattor och LAN kanske hör till ungdomen men allt annat jag gör nuförtiden känns himla tantigt. I torsdags började jag brodera och lärde mig korsstygn, jag har burit in den gamla radio- och kasettspelaren (se bild) i mitt rum, jag älskar gamla saker och jag är jättesugen på att lära mig saker från pensionärer, the list goes on...
Jag ser inget negativt med detta utan det är mer ett konstaterande.


Big News! Jag gillar dagens sak man kan göra på 365saker.se ("Skrik ut din ilska"). Man kan lätt jämföra det med mitt inlägg på 365sakerkalmar.wordpress.com för sex dagar sen. Jag tar åt mig äran fullt ut, oberoende om det är meningen eller inte.

Dagen då min skyddsängel tog ledigt

Jag har nyss kommit hem från Thom efter att ha lanat större delen av helgen. Kopplar in datorn, gör lite överföringar mellan hårddiskar, tar upp laptopen till min tv, kopplar in den för att kolla lite tv-serier.. och BAM! Där nånstans börjar min externa lilla hårddisk tjuta på ett lustigt sätt. Jag försöker att inte få panik utan försöker lugnt hitta felet men efter att datorn fuckar upp sig helt sliter jag ut den externa och den slutar tjuta.
Jag kopplar in den igen, den tjuter några sekunder men sedan hittar datorn den. Lättnaden lägger sig, jag tänker att det här ska nog gå bra ändå. Men det går inte bra. Datorn hittar den, men ändå inte. Min första tanke är att jag förlorat 150 gb tv-serier och film, min andra tanke är att jag skiter i det så länge min kära Western Digital fungerar igen. Men den funkar verkligen inte, så i panik skriver jag upp allt jag har förlorat så att jag inte glömmer så mycket.
Tanken var att jag skulle sätta mig och kolla på Chuck, men istället får jag blogga lite. Faaaan! Var är en skyddsängel när man behöver den, och var är min garanti-lapp!?


Kärlek och respekt - är det så svårt?

Dagis-, lågstadie-, mellanstadie- och rentav högstadiefasoner tar aldrig slut. För vissa kanske det gör det; även om jag hade det förut så anser jag inte mig själv ha det längre. Någon slags fason alltså. Jag talar nu utifrån egna erfarenheter när jag säger att tjejer är värst när det gäller sådant. Den värsta sorten jag träffat på är den sorten som pratar illa om mellanstadiefasoner men själv är fast i högstadiet. Det är konstigt att det är så svårt att se att man är likadan själv. Är jag sådan?

Som barndomsvänner kan man glida ifrån varandra, men inte "göra slut". Man kan tycka att människor förändras för mycket, och det är sant, folk förändras. Det är sånt man gör när man växer. Ett bevis på att man själv inte vuxit särskilt mycket den senaste tiden är när man säger att folk har förändrats och blivit konstiga den senaste tiden.

Man kan tycka att någon är töntig men man kan ändå respektera personen för den som den är, och man kan acceptera att andra människor har andra intressen och mål i livet än en själv.

Jag bryr mig inte om mina vänner inte gillar samma musik som jag. De behöver inte läsa vad jag läser, de behöver inte önska vad jag önskar. Det är olikheterna som gör folket och jag blir ledsen när jag ser de människor som aldrig insett att världen inte är skrika, slåss och spela fotboll. Eller de som inte gillar de som inte gillar att festa, de som hellre är hemma och lagar mat och har myskväll.

Jag tycker att exempelvis WoW är ett beroendeframkallande ont, men jag trycker inte ner de som spelar det, jag trycker inte ner folk för sakens skull. Jag kanske trycker ner dem som trycker ner dem som spelar WoW och jag undrar om det är samma sak?

Med endast ett halvår kvar på gymnasiet bryr jag mig inte längre. Jag kan skaffa mig ett annat liv och jag ska göra mitt bästa för att vara mig själv och låta andra vara det också.


Om cirka sex timmar...

...så sänds allra sista avsnittet av The L Word någonsin. Visserligen kommer en spin off på karaktären Alice men det är inte samma sak utan Jenny, Shane och alla andra! Imorgon är jag ledig från skolan och jag ser det som att de satt ledigt imorgon just på grund av min favoritseries död.
Det blir nog en fin dag imorgon ändå; jag ska 365:a igen och kanske slappa lite också.
Glöm för all del inte att gå in på http://365sakerkalmar.wordpress.com

365:a med pärlplattor

Idag har jag varit ledig, så jag har ägnat min dag åt att planera 365saker Kalmar och lägga pärlplattor. Förutom att jag startat bloggen så är det här mina resultat...
365 saker i Kalmar

Jag vill starta 365 saker i Kalmar. Är ni på där i stugorna Kalmarbor? Let's do it, jag är understimulerad som få!
Jag kanske håller på och fixar, vänta och se. Så länge - vad vill vi göra? Vad är vi i Kalmar bra på? Vad är det som är spciellt och kreativt här?
Jag har lite småidéer. Jag är ledig imorgon så då ska jag nog skissa och anteckna. Åh, vad kul!

Små saker att älska

Jag hittade två sidor med en massa coola t-shirts så nu vill jag bara visa för världen vad jag älskade där. Många bilder, men erkänn att det är naaajs!? Vill ha allt!
Har som ni kanske märker fixat lite med utseendet på bloggen, ger gärna ris och ros om den!http://www.80stees.com/
http://www.truffleshuffle.co.uk/store/


Damn, I wish I was a lesbian

Jag hatar 15,40-bussen. Jag hatar 15,40-bussen av hela mitt hjärta, eller egentligen är det inte den bussen jag hatar utan bristen på andra bussar. Bussarna går 14,40 och 15,40 och eftersom många slutar skolan mellan 14,40 och 15,00 väntar alla på 15,40-bussen. Det borde gå en buss där efter klockan tre någon gång för jag orkar inte med den bussen längre.

En annan sak jag hatar är homofobi. Tycker detta passar utmärkt att ta upp en måndag eftersom jag numera döpt den till The L Word-dagen (bara ett avsnitt kvar nu, NOOO!).
Hur som helst kom en liten diskussion upp i fredags på religionen och jag och de andra tjejerna i klassen (det är alltid killar som lider av homofobi) blev förvånade över hur killarna pratade om bögar.
Om jag vore kille skulle jag bli bög i ren protest. Svårt att göra det som tjej + att jag har pojkvän. Thom är värd mer än en protest.

RSS 2.0